Το άρθρο που πρέπει να διαβάσεις… λόγω κρύου! Ποια είναι η σωστή προθέρμανση του κινητήρα;;;

Κάθε κινητήρας, ανεξαρτήτως τι καύσιμο καίει, πόσους κυλίνδρους έχει και τι τεχνολογίες διαθέτει, χρειάζεται σωστό ζέσταμα (εφόσον είναι εκτός λειτουργίας για πολλές ώρες). Mε το που θα γυρίσει ο οδηγός το κλειδί στη μίζα ή πατήσει το μπουτόν του start/stop, oι καταπονήσεις που δέχεται είναι μεγάλες, ειδικά όταν έξω επικρατεί παγωνιά.

Μέχρι θα έρθει το μοτέρ στην κανονική θερμοκρασία λειτουργίας, πρέπει να τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν σοβαρά προβλήματα. Μία από τις ανώφελες κινήσεις, είναι η προθέρμανση του κινητήρα στο ρελαντί για κάποια λεπτά, έως ότου να ανέβει ο δείκτης της θερμοκρασίας. Έτσι αργεί πολύ να ζεσταθεί, ενώ καίγεται άσκοπα καύσιμo και εκπέμπονται καυσαέρια.

Όταν ο κινητήρας πάρει μπρος και έξω κάνει πολύ κρύο, τότε για να δημιουργηθεί ένα πλούσιο μείγμα ψεκάζεται περισσότερο καύσιμο, το οποίο με την σειρά του απομακρύνει το πολύτιμο λιπαντικό από τους κυλίνδρους και τα πιστόνια. Την ίδια στιγμή το κρύο λιπαντικό δεν μπορεί να προστατέψει αποτελεσματικά τον κινητήρα από τις τριβές.

Η ενδεδειγμένη προθέρμανση που προτείνουν και οι κατασκευαστές των αυτοκινήτων, είναι η οδήγηση σε ήπιους ρυθμούς, χωρίς βίαιες επιταχύνσεις και φρεναρίσματα και ομαλές αλλαγές των ταχυτήτων. Σε λίγα λεπτά ο δείκτης της θερμοκρασίας θα αρχίσει να ανεβαίνει, που σημαίνει ότι από το καλοριφέρ θα έρθει πιο γρήγορα θερμός αέρας για να ζεσταθεί η παγωμένη καμπίνα. Φυσικά, η σωστή προθέρμανση δεν πρέπει να «ξεχνιέται» τις πιο ζεστές μέρες, όπου ο κινητήρας απλά θα έρθει πιο γρήγορα στην επιθυμητή θερμοκρασία για να λειτουργήσει.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή:  https://www.autogreeknews.gr/

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα