Το μερίδιο αγοράς της Qualcomm βυθίζεται στην Κίνα μετά τις κυρώσεις της Huawei. Η MediaTek παίρνει τη θέση Νο1!

Μοίρασε την γνώση...

Το μερίδιο αγοράς της Qualcomm στην αγορά τσιπ smartphone της Κίνας έπεσε το 2020 λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ στην Huawei, σύμφωνα με νέα έκθεση.

banner

Ως αποτέλεσμα, οι εγχώριοι παίκτες κινητής τηλεφωνίας της χώρας στράφηκαν σε εναλλακτικές λύσεις όπως την MediaTek της Ταϊβάν, σύμφωνα με την CINNO Research.

Διαφήμιση

Πέρυσι, 307 εκατομμύρια smartphone με το system on chip (SOC) στάλθηκαν στην Κίνα, εμφανίζοντας πτώση κατά 20,8% σε ετήσια βάση, ανέφερε η έκθεση.

Google news

Το SOC είναι ένας τύπος ημιαγωγού που περιέχει πολλά στοιχεία που απαιτούνται για να λειτουργεί μια συσκευή σε ένα μόνο τσιπ, όπως ένας επεξεργαστής. Αποτελούν κρίσιμο στοιχείο για τα smartphone.

Dresslily WW Zaful WW

Οι αποστολές της Qualcomm στην Κίνα συρρικνώθηκαν κατά 48,1% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την CINNO Research χωρίς να δημοσιεύονται λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των αποστολών της Qualcomm. Το μερίδιο αγοράς του αμερικανικού γίγαντα στην Κίνα μειώθηκε στο 25,4% το 2020 έναντι 37,9% το 2019.

Μέρος του λόγου για το μειωμένο μερίδιο αγοράς της Qualcomm οφείλεται στις κυρώσεις των ΗΠΑ στην Huawei.


Ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός γίγαντας τοποθετήθηκε στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ γνωστή ως Λίστα οντοτήτων το 2019, η οποία περιόρισε τις αμερικανικές εταιρείες – συμπεριλαμβανομένης της Qualcomm – να εξάγουν ορισμένα εξαρτήματα στην Huawei. Η Huawei χρησιμοποίησε μερικές μάρκες Qualcomm στις συσκευές της.

Εκείνη την εποχή, η Qualcomm είπε ότι οι περιορισμοί στις εξαγωγές έχουν βλάψει την επιχείρησή της.

Το μερίδιο αγοράς των αμερικανικών chipmaker στην Κίνα άρχισε να μειώνεται το 2020, καθώς η Huawei συνέχισε να αυξάνει την εστίασή της στο δικό της τμήμα chip που ονομάζεται HiSilicon. Οι συσκευές προηγμένης τεχνολογίας της Huawei χρησιμοποιούν τα τσιπ Kirin της εταιρείας, τα οποία σχεδιάστηκαν από την Huawei και κατασκευάστηκαν από την TSMC της Ταϊβάν.

Η αλλαγή βοήθησε το HiSilicon να γίνει το νούμερο ένα chip στα smartphone στην Κίνα το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ συνέχισαν να ασκούν πίεση στην Huawei και τον Μάιο, η κυβέρνηση Τραμπ κινήθηκε για να διακόψει στην Huawei τις προμήθειες τσιπ που της έκανε η TSMC. Το μερίδιο αγοράς της Huawei SOC μειώθηκε από 37% το πρώτο εξάμηνο του 2020 σε 27,2% το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

MediaTek Νο. 1

Η MediaTek της Ταϊβάν επωφελήθηκε από αυτή την πεντακάθαρη ζήτηση. Ο σχεδιαστής τσιπ εκμεταλλεύτηκε τα δεινά της Huawei και της Qualcomm, και επίσης έκανε τους μεγάλους κινέζους κατασκευαστές smartphone να χρησιμοποιήσουν τους επεξεργαστές της.

«Από όσο γνωρίζουμε, σε OPPO, Vivo, Xiaomi και Huawei, το μερίδιο της MediaTek έχει αυξηθεί πολύ», δήλωσε η CINNO Research στο CNBC σε δήλωση των αναλυτών της.

Η Huawei είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone της Κίνας με μερίδιο αγοράς, ακολουθούμενη από τις Vivo, Oppo και Xiaomi.

Πολλοί από αυτούς τους παίκτες κάνουν κινητά τηλέφωνα μεσαίας κατηγορίας, αλλά με υψηλές προδιαγραφές. Εκεί είναι όπου η MediaTek έχει αποδώσει καλά στην απόκτηση μεριδίου.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Huawei ανάγκασαν επίσης άλλους Κινέζους παίκτες να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που βρεθούν αποκομμένοι από την Qualcomm.

«Αυτό όχι μόνο λόγω της εξαιρετικής απόδοσης της πλατφόρμας MediaTek, αλλά και, είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι ΗΠΑ επέβαλαν μια σειρά κυρώσεων στην Huawei & Hisilicon, αναγκάζοντας τους μεγάλους κατασκευαστές να αναζητήσουν πιο διαφοροποιημένη, σταθερή και αξιόπιστες πηγές εφοδιασμού », δήλωσε η CINNO Research σε δελτίο τύπου.

Η Xiaomi προστέθηκε πρόσφατα σε αμερικανική μαύρη λίστα ως φερόμενη κινεζική στρατιωτική εταιρεία, αν και δεν είναι σαφές εάν αυτό θα επηρεάσει την ικανότητά της να προμηθευτεί ορισμένα εξαρτήματα.

Αγορά 5G

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για smartphone 5G. Το 5G αναφέρεται στο διαδίκτυο για κινητά επόμενης γενιάς και οι chipmakers παλεύουν για ένα κομμάτι της πίτας.

«Μετά το πρώτο έτος του 5G, θα δούμε αλλαγές στην αγορά SOC smartphone της Κίνας. Δείχνει ότι το μοτίβο της αγοράς έχει αλλάξει από την κυρίαρχη εταιρεία Qualcomm την εποχή του 4G, σε ένα τρισδιάστατο μοτίβο Hisilicon, Qualcomm και MediaTek το 2020 », δήλωσε η CINNO Research.

Πέρυσι, η Qualcomm κυκλοφόρησε μια νέα σειρά τσιπ smartphone 5G γνωστή ως σειρά 6 και 4, η οποία θα μπορούσε να κερδίσει το μερίδιο αγοράς της MediaTek στην Κίνα.

«Η Qualcomm που κυκλοφορεί το chipset 5G σειράς 6 και 4 θα βοηθήσει να πάρει το μερίδιο από την MediaTek στο ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα smartphone 5G στην Κίνα», δήλωσε ο Neil Shah, συνεργάτης της Counterpoint Research.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram