Το πρώτο Exynos SoC με AMD GPU θα μπορούσε να φτάσει το πρώτο τρίμηνο του 2021, καθώς η Samsung άλλαξε το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας!

Κατά την αποκάλυψη του Exynos 2100, η Samsung ανακοίνωσε ότι η συνεργασία της με την AMD θα οδηγούσε στην κυκλοφορία ενός ολοκαίνουργιου SoC, αλλά δεν κοινοποίησε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας. Ένας ειδικός, ωστόσο, πιστεύει ότι το πρώτο SoC της Samsung με τον Exynos που φέρει μια ολοκαίνουργια GPU, θα είναι επίσημο κατά τη διάρκεια του 2ου τριμήνου του 2021, υποθέτοντας ότι όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο.

Η Samsung θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει AMD GPUs σε Chipsets Flagship και High-End Exynos σε μεταγενέστερη κυκλοφορία

Ο tipster Ice Universe επέστρεψε με μια άλλη ενημέρωση σχετικά με την ανάπτυξη ενός chipset Samsung Exynos που διαθέτει AMD GPU. Είναι πιθανό ότι ο κορεάτης γίγαντας να γνώριζε ότι το Exynos 2100, δεν θα έδινε καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 888 στην GPU, γι ‘αυτό θα μπορούσε να αποφασίσει να κυκλοφορήσει ένα νέο πυρίτιο πολύ νωρίτερα. Ισχυρίζεται ότι η αποκάλυψη ενδέχεται να έρθει το δεύτερο ή το τρίτο τρίμηνο του 2021, οπότε ανυπομονούμε για το τι έχει η Samsung για εμάς. Ωστόσο, γιατί η εταιρεία να αποφασίσει να κυκλοφορήσει το νέο της πυρίτιο πολύ νωρίτερα;

Εάν ξεχάσατε, πραγματοποιήθηκε μια δοκιμή ταχύτητας του Galaxy S21 Ultra νωρίτερα, με την ίδια ναυαρχίδα με διαφορετικά chipset. Ενώ το Exynos 2100 χτυπά τον Snapdragon 888 σε δοκιμές μόνο για CPU, χαλάει όταν η GPU είναι υπό πίεση. Αυτό δείχνει ότι η Qualcomm εξακολουθεί να κατέχει ηγετική θέση στην απόδοση της GPU, αλλά όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν όταν ανακοινωθεί το πρώτο Exynos SoC με επεξεργαστή γραφικών AMD. Επίσης, η Samsung δεν σχεδιάζει απλώς να χρησιμοποιήσει μια AMD GPU σε ένα κορυφαίο chipset. Μπορεί να το χρησιμοποιήσει στο διάδοχο του Exynos 1080, δίνοντας στα λιγότερο ακριβά μελλοντικά smartphone ένα πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια παιχνιδιών ή δοκιμών πίεσης που σχετίζονται με GPU.

Προηγουμένως, ωστόσο, ο Ice Universe ανέφερε ότι η Samsung θα κυκλοφορήσει ένα Exynos-AMD SoC το 2023, αποκαλώντας το «Exynos 9925», το οποίο υποθέτουμε ότι είναι ο αριθμός μοντέλου και όχι το πραγματικό του όνομα. Είναι πιθανό ο σύμβουλος να πιάσει τα σχέδια της εταιρείας και αποφάσισε να μοιραστεί μερικές ενημερωμένες πληροφορίες μαζί μας. Ωστόσο, επειδή η Samsung δεν επιβεβαιώνει τίποτα, σας συμβουλεύουμε να αντιμετωπίζετε αυτές τις πληροφορίες με προσοχή προς το παρόν και θα επιστρέψουμε με περισσότερες ενημερώσεις.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα