Το WhatsApp θα μοιράζεται πια τα στοιχεία μας με το Facebook!

To WhatsApp, η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων της Facebook, ενημέρωσε τους όρους της πολιτικής του, ζητώντας από τους χρήστες να τους δεχτούν μέσω ειδοποίησης που λαμβάνουν σταδιακά σε όλο τον κόσμο. Οι όροι αναφέρουν ότι η υπηρεσία πλέον θα μοιράζεται τα δεδομένα των χρηστών της με τις άλλες εταιρείες της Facebook.

Ενώ οι χρήστες μπορούσαν να επιλέξουν να μην μοιράζονται τα δεδομένα τους, ξεκινώντας από τις 8 Φεβρουαρίου, αυτό πλέον δεν θα είναι εφικτό, καθώς θα είναι προαπαιτούμενο για τη χρήση της εφαρμογής.

Οι πληροφορίες που συλλέγονται από την εφαρμογή αφορούν στην τοποθεσία του χρήστη, διευθύνσεις IP, μοντέλο τηλεφώνου, έκδοση λογισμικού, επίπεδα μπαταρίας, ισχύ σήματος, στον browser που χρησιμοποιεί ο χρήστης, το δίκτυο, τον πάροχο, τη γλώσσα, τη ζώνη ώρας, ακόμα και τον αριθμό ΙΜΕΙ της συσκευής. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες που αφορούν σε συγκεκριμένα στοιχεία των χρηστών και των παραληπτών, την κατάσταση (status) του χρήστη, τη φωτογραφία προφίλ, τελευταία φορά που ήταν online, κλπ.

Το WhatsApp θα μοιράζεται πια τα στοιχεία μας με το Facebook!

Στην εφαρμογή προστέθηκε και νέα καρτέλα που ονομάζεται “Δεδομένα Συναλλαγών και Πληρωμών”, όπου αναφέρεται ότι η υπηρεσία θα επεξεργάζεται περαιτέρω πληροφορίες για όσους πραγματοποιούν πληρωμές, μέσω της εφαρμογής.

Στους όρους αναφέρεται ότι τα δεδομένα που συλλέγουν είναι για στατιστικούς λόγους. Τα παραπάνω ισχύουν σε πλήρη έκταση για τον υπόλοιπο κόσμο εκτός Ευρώπης. Στην Ευρώπη, οι όροι καλύπτουν πολύ λιγότερα σημεία, αφού υπάρχει ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων και έτσι δεν μπορεί το Facebook να μοιραστεί τα δεδομένα των Ευρωπαίων χρηστών με τρίτους.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram