Ακόμα και την Vodafone επηρέασε η πανδημία!

Τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, αναδεικνύουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Vodafone Ελλάδος για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους που λήγει τον Μάρτιο 2021 (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2020)

Πάντως, το συγκεκριμένο διάστημα καταγράφεται εντυπωσιακή αύξηση στην χρήση data κινητής, κατά 80% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι και κατά 161% σε σχέση με δύο χρόνια πριν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο όμιλος της Vodafone, στη χώρα μας, τα έσοδα από υπηρεσίες στο τρίμηνο διαμορφώθηκαν σε 211 εκατ. ευρώ από τα 219 που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου οικονομικού έτους, και 632 εκατ. ευρώ συνολικά στο 9μηνο από τα 674 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Η πτώση σε οργανικό επίπεδο και σε ετήσια βάση έφτασε στο τρίμηνο το 3,5%, ήταν όμως μικρότερη από το -6,1% που είχε καταγραφεί στο προηγούμενο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους. Σε επίπεδο ενεαμήνου έφτασε το 6%.

Ειδικότερα ο αριθμός των πελατών κινητής στο τέλος του τριμήνου ανήλθε στα 4,123 εκατ., μειωμένος κατά 80.000 (-1,8%) σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Ο αριθμός των συμβολαίων διαμορφώθηκε στο 39,7% από 38,9% το προηγούμενο τρίμηνο, γεγονός που αποδεικνύει ότι η μείωση προέκυψε από εκκαθάριση της βάσης της κινητής. Σημειώνεται ότι στη χώρα μας εμφανίζεται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά χρηστών καρτοκινητής στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία και την Αλβανία.

Στη σταθερή τηλεφωνία καταγράφηκε αύξηση 1,8%, με τους πελάτες σταθερής της εταιρείας να αριθμούν πλέον τους 960.000, αυξημένοι κατά 5.000.

Όπως προαναφέρθηκε εντυπωσιακή ήταν η αύξηση της χρήσης δεδομένων, παρά το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του τριμήνου υπήρχε σε εφαρμογή λοκντάουν. Τα δεδομένα που καταναλώθηκαν άγγιξαν τις 33 χιλιάδες TB, ενώ συνολικά στο 9μηνο προσέγγισαν τα 90.000 ΤΒ, καταγράφοντας αύξηση κατά 41% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Μειωμένο κατά 1,8% ήταν συνολικά και το μέσο μηνιαίο έσοδο ανά χρήστη (ARPU) φτάνοντας τα 10,5 ευρώ από 10,7 ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο. Το ARPU των συμβολαίων διαμορφώθηκε στα 18,8 ευρώ από 19,4 ευρώ που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο και εκείνο των καρτοκινητών στα 5,1 ευρώ από 5,4 ευρώ.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα