Αν έχεις…. Τότε έχεις διπλάσιες πιθανότητες να κολλήσεις COVID-19!!!

Μοίρασε την γνώση...

Καθώς η πανδημία επιμένει, η επιστημονική κοινότητα ανέπτυξε σιγά-σιγά μια καλύτερη κατανόηση του ποιος είναι πιο ευάλωτος στη νόσο COVID-19.
Ωστόσο, αν και η ηλικία και ορισμένα υποκείμενα νοσήματα έχουν από καιρό προσδιοριστεί ως παράγοντες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή COVID-19, που απαιτεί νοσηλεία, γίνονται διαρκώς νέες ανακαλύψεις σχετικά με το ποια μέλη του πληθυσμού διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από τον κορονοϊό.

banner

Τώρα, μια νέα μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Case Western Reserve έδειξε, ότι τα άτομα με άνοια (νόσος Alzheimer) έχουν διπλάσιες πιθανότητες να κολλήσουν COVID-19 από εκείνα χωρίς άνοια.

Διαφήμιση

Κορονοϊός: Οι ασθενείς με άνοια διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης COVID-19
Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Alzheimer’s Association, ανέλυσε τα αρχεία υγείας 61,9 εκατομμυρίων ανθρώπων ηλικίας 18 ετών και άνω στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ 1 Φεβρουαρίου και 21 Αυγούστου 2020. Το σύνολο δεδομένων που εξετάστηκε για την μελέτη ήταν ένα από τα μεγαλύτερα που χρησιμοποιήθηκαν μέχρι τώρα σε έρευνα για την COVID-19, καλύπτοντας το ένα πέμπτο του πληθυσμού των ΗΠΑ με πληροφορίες από 317.000 παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και 360 νοσοκομεία και από τις 50 πολιτείες, σύμφωνα με τους συγγραφείς.

Google news

Μετά την ανάλυση των δεδομένων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 810 ασθενείς είχαν άνοια από μια ομάδα 15.770 που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. Αφότου ελήφθησαν υπόψη δημογραφικοί παράγοντες, όπως το φύλο, η ηλικία και η φυλή, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι:

Blackshark WW Dresslily WW

οι ασθενείς με άνοια είχαν περισσότερες από τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να κολλήσουν COVID-19
ο αριθμός αυτός περιορίζεται ελαφρώς στις δύο φορές πιο πιθανό, όταν συνυπολογίστηκαν άλλες παράμετροι
Κορονοϊός: Οι ασθενείς με άνοια είδαν επίσης χειρότερα αποτελέσματα στην έκβαση της COVID-19
Οι ερευνητές ανέλυσαν επίσης ποσοστά νοσοκομειακής περίθαλψης και θανάτου γι’ αυτό το υποσύνολο ασθενών COVID-19. Βρήκαν ότι, σε σύγκριση με ασθενείς COVID-19 που δεν είχαν άνοια:

οι ασθενείς με άνοια που κόλλησαν κορονοϊό είχαν επίσης 2,6 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν και
ήταν 4,4 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν
«Είναι αρκετά πειστικό να υποδηλώνουμε ότι υπάρχει κάτι για την άνοια που σε κάνει πιο ευάλωτο», δήλωσε η δρ. Kristine Yaffe, καθηγήτρια νευρολογίας και ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία δεν συμμετείχε στη μελέτη.


Κορονοϊός: Οι ερευνητές πιστεύουν ότι συγκεκριμένες συνθήκες διαβίωσης αυξάνουν τον κίνδυνο για τα άτομα με άνοια
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο λόγος για τον οποίο οι ασθενείς με άνοια ενδέχεται να είναι πιο πιθανό να κολλήσουν κοροναϊό βρίσκεται στο καθημερινό τους περιβάλλον.

«Οι άνθρωποι με άνοια εξαρτώνται περισσότερο από όσους βρίσκονται γύρω τους για να τηρήσουν τα προσωπικά μέτρα ασφάλειας, όπως το να θυμούνται να φορούν μάσκα και να τηρούν κοινωνικές αποστάσεις. Υπάρχει η γνωστική εξασθένηση και το γεγονός ότι κινδυνεύουν περισσότερο κοινωνικά«, δήλωσε ο δρ. Kenneth Langa, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν που δεν ήταν συμμετείχε στην μελέτη.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή: https://www.iatropedia.gr/

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram