ΔΕΗ, Protergia και Ήρων… Ναι στην αλλαγή προμηθευτή με κανόνες αλλά και σεβασμό στον καταναλωτή – Τα μέτρα για τις ληξιπρόθεσμες…

Σκόπιμη και αναγκαία χαρακτηρίζουν την ρύθμιση της διαδικασίας αλλαγής προμηθευτή στην περίπτωση ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών οι εταιρείες ΔΕΗ, Protergia και Ήρων, με κοινή επιστολή τους στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης που πραγματοποίησε για το θέμα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Ταυτόχρονα, τονίζουν την σημασία μιας “ελεγχόμενης

Η ίδια η «προϊστορία» του ζητήματος και η βαρύνουσα σημασία που έχει για την βιωσιμότητα της αγοράς προμήθειας συνολικά, υπογραμμίζει την ανάγκη θέσπισης ενός αποτελεσματικού μηχανισμού, ο οποίος θα προστατεύει τόσο τους καταναλωτές όσο και τους προμηθευτές, αποτρέποντας η συμπεριφορά της μιας μεριάς να αποβαίνει σε βάρος της άλλης και μάλιστα με συστηματικό τρόπο.

Εξετάζοντας τα προτεινόμενα μέτρα, οι τρεις εταιρείες προμήθειας εκτιμούν πως είναι απαραίτητος ένας αποτελεσματικός μηχανισμός που θα αποθαρρύνει/αποτρέπει την αλλαγή προμηθευτή στην περίπτωση ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, την σημασία να ληφθεί υπόψη στην διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου η αρχή της αναλογικότητας, όπως αυτή ερμηνεύτηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ένας τέτοιος μηχανισμός θα λειτουργήσει ως «χαλινάρι» στην αυξητική τάση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην αγορά, χωρίς ταυτόχρονα να περιορίζει υπέρμετρα την ελευθερία του πελάτη, όπως αναφέρεται.

Με θετικό πρόσημο, επίσης, οι εταιρείες προμήθειας υποδέχονται το μέτρο της ειδοποίησης από τον παλαιό προμηθευτή προς τον νέο για ύπαρξη ληξιπρόθεσμων, μη διακανονισμών οφειλών με την μορφή ενός debt flag. Όπως αναφέρεται, χαρακτηριστικά, μια τέτοια πρόβλεψη θα βοηθήσει «ακόμα και για περιπτώσεις αλλαγής προμηθευτή με διαφορετικό ΑΦΜ, θα συμβάλει στη διαφάνεια των συναλλαγών και στη διευκόλυνση του ελέγχου από τον νέο προμηθευτή της φερεγγυότητας του πελάτη».

Ταυτόχρονα, θεωρούν σκόπιμη και αναγκαία τη θέσπιση ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία ο παλαιός προμηθευτής θα δικαιούται να υποβάλει εντολή απενεργοποίησης, ακόμα και μετά την αλλαγή προμηθευτή, σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών, λαμβάνοντας υπόψη το ύψος αυτών και την αρχή της αναλογικότητας.

Τέλος, δεν παραλείπουν να τονίσουν την σημασία γοργής εφαρμογής του νέου πλαισίου, μιας και αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ομαλή λειτουργία της αγοράς προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Δείτε στο Energy Review 2020 (μήνα Φεβρουάριο) τις εξελίξεις που μεσολάβησαν το προηγούμενο έτος για το ζήτημα της αλλαγής προμηθευτή.

Ειδικές προσφορές


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή: https://energypress.gr/

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα