Είναι τελικά η περικοπή μισθού, το τίμημα της τηλεργασίας;;;;

Ονειρεύεστε την ημέρα που θα εργάζεστε μόνιμα εξ αποστάσεως, ας πούμε από το εξοχικό σας; Η σκέψη ίσως ακούγεται σε πολλούς δελεαστική. Η υλοποίησή της, ωστόσο, μπορεί να κρύβει παγίδες…

Υπάρχει για παράδειγμα μεγάλη πιθανότητα να δείτε περικοπές στις αμοιβές σας, σύμφωνα με νέα έρευνα στελεχών της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού σε μεγάλες εισηγμένες εταιρείες στις ΗΠΑ, στη Βρετανία και στην Ασία.

Από τα συνολικά 250 στελέχη που συμμετείχαν στην έρευνα, το 45% δηλώνει ότι οι μισθοί και τα μπόνους πρέπει να αναπροσαρμόζονται, όταν κάποιος επιλέγει να εργάζεται εξ αποστάσεως σε περιοχές με χαμηλότερο κόστος ζωής.

Έτερη πιθανή επίπτωση για τους εργαζόμενους που μετακινούνται σε φθηνότερες τοποθεσίες, για να εργαστούν μόνιμα από το σπίτι; Κατά την εταιρεία Leathwaite, είναι οι πιο περιορισμένες προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας…

Οι άνθρωποι που απασχολούνται με τηλεργασία θα πρέπει να ανταγωνιστούν εξ αποστάσεως με μία ευρεία γκάμα πιθανών αντιπάλων. «Ένα χαρακτηριστικό του σύγχρονου εργασιακού χώρου θα είναι η αυξημένη χρήση μιας πιο ανταγωνιστικής παγκόσμιας δεξαμενής ταλέντων», εξηγεί ο Άντριου Γουάλας, διευθύνων σύμβουλος της Leathwaite.

Πάντως, τα περισσότερα στελέχη που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρούν ότι, όταν ο εφιάλτης της πανδημίας με το καλό περάσει και οι εργαζόμενοι επιστρέψουν στους χώρους εργασίας, η επιστροφή θα γίνει με διαφορετικούς πια όρους.

Για την ακρίβεια, τα δύο τρίτα εξ αυτών πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι θα είναι φυσικά παρόντες 2 έως το πολύ 3 ημέρες την εβδομάδα στον χώρο εργασίας. Μόνον το 8% εκτιμά ότι θα υπάρχει επιστροφή στο κλασσικό πενθήμερο στο γραφείο. Το 40%, μάλιστα, πιστεύει ότι ο μέγιστος αριθμός εργαζομένων σε ένα γραφείο δεν θα πρέπει εφεξής να είναι πάνω από το μισό, συγκριτικά με την κατάσταση πριν από την πανδημία.

Προσώρας και βάσει των επίσημων στοιχείων, μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα -εν μέσω δηλαδή lockdown- στη Βρετανία εργαζόνταν τουλάιχστον το 36% των ενηλίκων αποκλειστικά από το σπίτι.

Έτερη έκθεση, που επίσης δημοσιεύτηκε σήμερα στη Βρετανία από τη Συνομοσπονδία Προσλήψεων & Απασχόλησης (REC), δείχνει ότι το 28% των μεγάλων επιχειρήσεων στη χώρα είναι πλέον ανοιχτές στην ιδέα πλήρωσης κενών θέσεων εργασίας με άτομα, που διαμένουν μακριά από τις κτιριακές τους εγκαταστάσεις.

Στον αντίποδα, δημοσκόπηση που έκανε η REC σε εργαζόμενους καταδεικνύει ότι μόνον οι μισοί εξ αυτών εκτιμούν πως οι βρετανικές εταιρείες κινούνται αποτελεσματικά και στη σωστή κατεύθυνση στην πρόσληψη προσωπικού.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή: https://www.in.gr/

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα