Επιτέλους! Σε λίγο διάστημα το Google Chrome δεν θα καταπίνει ΟΛΗ την μνήμη σας στα Windows 10! Δείτε πως θα γίνει αυτό!

Μοίρασε την γνώση...

Σύμφωνα με πολλές διαρροές κώδικα, η Google εργάζεται για την υποστήριξη του «PartitionAlloc-παντού» για τη βελτίωση της απόδοσης του Chrome σε Windows 10, Android, Linux και πιθανώς σε άλλες πλατφόρμες.

banner

Το χαρακτηριστικό PartitionAlloc-παντού στο Chrome, θα επιτρέψει στο πρόγραμμα περιήγησης να ξεκινήσει γρηγορότερα, να φορτώσει εσωτερικές σελίδες γρηγορότερα και να προσφέρει μία βελτιωμένη διαχείριση πόρων με μειωμένη χρήση της μνήμης RAM.

Διαφήμιση

Η Google άρχισε να εργάζεται σε αυτήν τη λειτουργία πέρυσι και τώρα άρχισε να την κυκλοφορεί στο beta κανάλι του Chrome για Android και Windows. Η Google φέρνει επίσης το PartitionAlloc στο Linux, αλλά αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν είναι σαφές πότε θα ενεργοποιηθεί στο σταθερό κανάλι.

Google news

«Μεταβείτε στο PartitionAlloc σε Linux. Αυτό έχει ήδη τεθεί σαν προεπιλογή σε Windows και Android και έχει αποσταλεί στην έκδοση beta και στις δύο πλατφόρμες. Ωστόσο, ενδέχεται να παραμείνουν προβλήματα στο Linux », σημείωσε ένας μηχανικός της Google σε μια ανάρτηση σφαλμάτων Chromium.

AliExpress WW Dresslily WW

Σε ένα άλλο πείραμα, η Google παρατήρησε ότι η συγχώνευση των κανονικών και ευθυγραμμισμένων κατατμήσεων θα μπορούσε να μειώσει τη χρήση της μνήμης και να συμβάλει στην καλύτερη απόδοση.

«Η ύπαρξη δύο ξεχωριστών διαμερισμάτων απαιτείται όταν το κανονικό δεν παρέχει την επιθυμητή ευθυγράμμιση. Χωρίς αυτό, είναι ευεργετική η απόδοση και η μνήμη, το να έχετε ένα μόνο διαμέρισμα. Η απόδοση είναι καλύτερη δεδομένου ότι οι ευθυγραμμισμένες κατανομές (οι οποίες είναι πραγματικά άφθονες στο Chromium) μπορούν να αξιοποιήσουν την κρυφή μνήμη του νήματος. Το αποτύπωμα μνήμης βελτιώνεται από τον χαμηλότερο κατακερματισμό και δεν πληρώνει το σταθερό κόστος των μεταδεδομένων διαμερισμάτων », εξήγησε η εταιρεία.


Εκτός από τα Windows 10 και το Linux, η Google δοκιμάζει επίσης το “PartitionAlloc-Everywhere” στα Android. Σύμφωνα με τα πειράματα της Google, αυτή είναι μια νίκη για τη μνήμη, την απόδοση και τη σταθερότητα, με εξαίρεση το μέσο αποτύπωμα της διαδικασίας GPU, το οποίο υποχωρεί με μικρό ποσό.

Η ενημέρωση του περασμένου έτους επέφερε επίσης βελτιώσεις στην απόδοση του Chrome για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, χάρη στις πολλές βελτιώσεις.

Όπως και η Google, έτσι και η Microsoft διερευνά επίσης νέες ιδέες για τη μείωση της χρήσης μνήμης του Edge. Για παράδειγμα, το Edge ενημερώθηκε πρόσφατα με υποστήριξη καρτελών ύπνου, το οποίο στοχεύει στη μείωση της χρήσης μνήμης ανενεργών καρτελών χωρίς απώλεια δεδομένων.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

2 Άποψη για τα “Επιτέλους! Σε λίγο διάστημα το Google Chrome δεν θα καταπίνει ΟΛΗ την μνήμη σας στα Windows 10! Δείτε πως θα γίνει αυτό!”

  1. Kamui

    Αυτές οι Google translation ειδήσεις Mad είναι πόνος για τα μάτια.

    1. Ευτύχης Κωνσταντουδάκης

      Η αλήθεια είναι μερικές φορές όταν περιέχονται πολλοί τεχνολογικοί όροι, στην μετάφραση βγαίνουν περίεργα. Και εγώ προτιμώ πολλές φορές τ’ αγγλικά και τα προσθέτω

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram