Για Μάρτιο και, πάει το πρόγραμμα voucher 200 ευρώ για αγορά τάμπλετ, λάπτοπ και υπολογιστή!

Ήταν λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα που έγιναν οι πρώτες προαναγγελίες για την έναρξη του προγράμματος που θα επιδοτεί με 200 ευρώ μέσω voucher την αγορά λαπτοπ, ταμπλετ και υπολογιστών, με τους ωφελουμένους να ελπίζουν ότι αυτή η ενέργεια θα καλύψει κάποιες ελλείψεις που παρουσιάζονται κατά τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης και οι οποίες καλύπτονται μέχρι στιγμής, όσον αφορά τα σχολεία, με τη διάθεση δανεικού εξοπλισμού από τις σχολικές μονάδες στις οικογένειες που δεν διαθέτουν υπολογιστή ή λάπτοπ.

Το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχει προϋπολογισμό 112 εκατομμύρια ευρώ, εξασφαλίζει voucher αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού tablet, laptop, desktop.

Η υλοποίηση του προγράμματος voucher έχει κολλήσει σε μια σειρά διαδικασιών τις οποίες το υπουργείο Οικονομικών θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να λύσει, ώστε να «ξεκλειδώσουν» τα χρήματα.

Αν και, όπως όλα δείχνουν, λόγω των καθυστερήσεων που έχουν παρατηρηθεί, η έναρξη του προγράμματος δεν θα «προλάβει» να καλύψει τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας, η πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας αποτελεί μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας στον στρατηγικό σχεδιασμό του για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης και προσβλέπει στη χρήση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ειδικότερα, προβλέπεται:

– Για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ.

– Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ.

– Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

Στη συνέχεια θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας η ακριβής ημερομηνία για το άνοιγμα ειδικής πλατφόρμας, στην οποία οι δικαιούχοι θα υποβάλουν την αίτησή τους. Η είσοδος στην πλατφόρμα, σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής, θα γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό που θα ισοδυναμεί με την επιταγή των 200 ευρώ.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

 

 

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα