H “Μάχη της Μπύρας” δικαστική διαμάχη «Βεργίνας»-Heineken….

Μοίρασε την γνώση...

Νέα τροπή παίρνει η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, που παράγει την μπίρα «Βεργίνα», και τον όμιλο Heineken, μετά την απόφαση της ολλανδικής Δικαιοσύνης να επιτρέψει στην πρώτη να προσφύγει στα ολλανδικά δικαστήρια τόσο εναντίον της Heineken όσο και εναντίον της ελληνικής θυγατρικής της, της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, για τις αθέμιτες πρακτικές που εφάρμοζε η τελευταία στην ελληνική αγορά μπίρας.

Πρόκειται για απόφαση που εξέδωσε το Εφετείο του Άμστερνταμ, μετά από έφεση που κατέθεσε η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης κατά της πρωτόδικης απόφαση ολλανδικού δικαστηρίου που δικαίωνε την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, υποστηρίζοντας ότι η ολλανδική Δικαιοσύνη ήταν αναρμόδια για να κρίνει ενδεχόμενες αθέμιτες πρακτικές της.


Το 2017, η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης κατέθεσε αγωγή εναντίον του ομίλου Heineken, αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 100 εκατ. ευρώ. Είχε προηγηθεί απόφαση της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού τον Δεκέμβριο του 2015, με βάση την οποία επιβλήθηκε πρόστιμο ύψος 31,4 εκατ. ευρώ στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης και υιοθέτηση αθέμιτων πρακτικών για πάνω από 15 χρόνια που εμπόδιζαν την ανάπτυξη των υπόλοιπων ζυθοποιών.

Ο Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης Ζυθοποιίας Μακεδονίας, Δημήτρης Κρις, με δηλώσεις του στον διεθνή Τύπο, εμφανίζεται ικανοποιημένος από την παραπάνω εξέλιξη, λέγοντας πως απέτυχε η προσπάθεια της Heineken να αποστασιοποιηθεί από τις αθέμιτες πρακτικές της θυγατρικής της στην Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε πως Heineken και Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα λογοδοτήσουν στα ολλανδικά δικαστήρια για κατάχρηση της θέσης τους στην αγορά μπίρας. Εκτίμησε πως η παραπάνω απόφαση στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στις μεγάλες πολυεθνικές που χρησιμοποιούν πολυεπίπεδη ιδιοκτησιακή δομή για να αποφύγουν ευθύνες των θυγατρικών τους, ενώ εκτιμά πως και άλλοι ζυθοποιοί έχουν κινηθεί νομικά στο Άμστερνταμ εναντίον της Heineken και της ελληνικής θυγατρικής της.


Αθηναϊκή Ζυθοποιία: «Δεν κρίθηκε η ουσία, αλλά η διαδικασία»
Πηγές της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας σχολιάζοντας στο mononews.gr την απόφαση του Εφετείου του Άμστερνταμ αναφέρουν πως η απόφαση του ολλανδικού δικαστηρίου δεν αφορά την ουσία της υπόθεσης, δηλαδή την αξίωση αποζημίωσης για αθέμιτες πρακτικές αλλά τη διαδικασία. Εάν δηλαδή οι ολλανδικές δικαστικές αρχές έχουν ή όχι δικαιοδοσία να αποφανθούν σχετικά με τους ισχυρισμούς της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης εναντίον του ομίλου Heineken και της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

«Το δικαστήριο δεν έκρινε ποιος έχει δίκιο ή άδικο, αλλά εάν θα δικαστούν μαζί ο όμιλος και η θυγατρική», σημειώνουν χαρακτηριστικά. Υπογραμμίζουν δε πως αυτή τη στιγμή η Αθηναϊκή Ζυθοποιία μελετά το σκεπτικό της απόφασης και αξιολογεί τα επόμενα βήματά της.

Σε σχετική ερώτηση απαντούν πως υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο εναντίον της απόφασης του Εφετείου, ξεκαθαρίζουν ωστόσο πως δεν έχουν αποφασίσει πως ακριβώς θα κινηθούν ενώ κλείνοντας υπενθυμίζουν πως η ολλανδική Δικαιοσύνη τους δικαίωσε σε πρώτο βαθμό, απορρίπτοντας τα επιχειρήματα της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com