Η Apple ελέγχει την δυνατότητα επαναφοράς ενός iPhone χωρίς φορητό υπολογιστή!

Μοίρασε την γνώση...

Τουλάχιστον ένα μοντέλο Apple iPhone 13 αναμένεται να παρουσιαστεί αργότερα φέτος χωρίς θύρα φόρτισης.

Για να προετοιμάσει τους καταναλωτές για ένα iPhone που θα μπορεί να δουλέψει απρόσκοπτα χωρίς την ανάγκη θύρας φόρτισης, η Apple έστειλε τη γραμμή iPhone 12 χωρίς να συμπεριλάβει φορτιστή στο κουτί για αρχή. Εισήγαγε επίσης τη σειρά αξεσουάρ MagSafe που συνδέονται με ένα συμβατό iPhone χρησιμοποιώντας μαγνήτη. Ένα από τα προϊόντα MagSafe είναι ένας φορτιστής με βύσμα USB-C στο τέλος. Αυτό συνδέεται με έναν τροφοδοτικό USB-C 20W που διατίθεται για επιπλέον 19 $ από το Apple Store. Ο φορτιστής MagSafe θα σας κοστίσει άλλα 39 $ ή 3,25 $ το μήνα για 12 μήνες.


Η Apple εργάζεται σε έναν τρόπο για έναν χρήστη iPhone να μπορεί ν’ ανακτήσει τα χαμένα αρχεία του χωρίς υπολογιστή

Το να μην ανοίξετε το τηλέφωνο μπορεί να βελτιώσει την αντίσταση στο νερό, κάτι που είναι ήδη εξαιρετικό στη σειρά iPhone 12 Pro. Αλλά χωρίς θύρα, πώς θα καταφέρουν οι χρήστες του iPhone 13 να επιτύχουν πιθανή επαναφορά ή και ανάκτηση των δεδομένων τους, σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος!?

Αυτήν τη στιγμή, οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν το καλώδιο Lightning και με ένα βύσμα USB-B ή USB-C στο άλλο άκρο, να συνδεθούν στον υπολογιστή τους και να επαναφέρουν ή να ανακτήσουν χαμένα δεδομένα. Οι χρήστες του Apple Watch, σε παρόμοια κατάσταση, αναγκάζονται να στείλουν το ρολόι πίσω στην Apple για να βρουν και να εγκαταστήσουν χαμένα δεδομένα. Παρεμπιπτόντως, αυτή η υπηρεσία δεν είναι δωρεάν.


Δεδομένου ότι το Apple Watch είναι ένα αξεσουάρ στο οποίο οι χρήστες μπορούν να περάσουν λίγες μέρες χωρίς, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αλλά πολλοί άνθρωποι δεν μπορού να κάνουν το ίδιο χωρίς το smartphone τους, για λίγες μέρες, κάτι που αναγκάζει την Apple να βρει κάτι νέο. Και σύμφωνα με την Appleosophy, η Apple έχει επινοήσει έναν τρόπο με τον οποίο οι χρήστες θα μπορούν να επαναφέρουν και να ανακτήσουν δεδομένα στο φορητό τους iPhone χωρίς να χρειάζεται να στείλουν τη συσκευή στην Apple. Αυτή η νέα νέα λειτουργία ονομάζεται “Internet Recovery”. Ένας χρήστης του iPhone βάζει τη συσκευή του σε “λειτουργία ανάκτησης”, η οποία ενεργοποιεί μια λειτουργία μετάδοσης Internet Restore και προσθέτει τη συσκευή στο iTunes / Finder. Στη συνέχεια θα εμφανιστούν προτροπές που θα ακολουθήσει ο χρήστης για να επαναφέρει / ανακτήσει τα δεδομένα του. Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η πρώτη επιλογή της Apple. Η εναλλακτική λύση θα ήταν το iPhone να μεταβεί αυτόματα σε λειτουργία “Ανάκτηση Διαδικτύου” και να στείλει μηνύματα για να ακολουθήσει ο χρήστης.

Οι μηχανικοί της Apple εξέτασαν επίσης το ενδεχόμενο χρήσης Bluetooth για την αποστολή των αρχείων που χρειάζεται ένας χρήστης iPhone. Αυτό θα ξεκινήσει όπως οι προαναφερθείσες μέθοδοι ανάκτησης, αλλά στην περίπτωση αυτή θα γίνεται χρήση του Bluetooth για να ενημερώσετε το iPhone που επηρεάζεται. Ευτυχώς, ο τρόπος αυτός θεωρήθηκε πιο αργός, πιο αναξιόπιστος και ανασφαλής για να χρησιμοποιηθεί. Η χρήση Bluetooth θα απαιτούσε επίσης τη χρήση για να συγχρονίσει το iPhone του με το σήμα Bluetooth μέσω υπολογιστή / Mac και να ακολουθήσει τις οδηγίες.

Οι μηχανικοί υλικού προσπαθούν να δημιουργήσουν ασύρματη πρόσβαση δεδομένων στο iPhone. Το Apple Watch έχει μια κρυφή θύρα ενσωματωμένη στην περιοχή του ρολογιού όπου είναι συνδεδεμένη η μπάντα. Η Apple το χρησιμοποιεί όταν αποστέλλεται ένα ρολόι για να ανακτήσει / επαναφέρει ένα αρχείο. Για το iPhone, η Apple λέγεται ότι σκέφτεται να δημιουργήσει μια κρυφή θύρα στο πίσω μέρος της υποδοχής κάρτας SIM. Η εταιρεία θα πρέπει τελικά να κρίνει εάν οι λύσεις λογισμικού ή η λύση υλικού είναι ο καλύτερος τρόπος να ακολουθήσετε. Και πάλι, πράγματα όπως η ταχύτητα, η ασφάλεια, η ευκολία χρήσης και άλλοι παράγοντες θα πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple δοκιμάζει αυτές τις μεθόδους “Ανάκτηση Διαδικτύου”, αλλά μέχρι στιγμής οι ταχύτητες ήταν πολύ αργές. Υπόψιν μόλις τελείωσε ο Φεβρουάριος και η Apple μπορεί να σταματήσει να παίρνει μερικές σημαντικές αποφάσεις για τα φετινά μοντέλα iPhone. Και πριν από μερικά χρόνια, η εταιρεία υποτίθεται ότι έλαβε μια τελευταία δεύτερη απόφαση να μην συμπεριλάβει αντίστροφη ασύρματη φόρτιση με τα μοντέλα της χρονιάς.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον για όλο αυτό το φορητό iPhone είναι ο συγχρονισμός. Η αφαίρεση του φορτιστή από το κουτί, η εισαγωγή της γραμμής MagSafe ήταν όλες προϋποθέσεις και όταν το κοιτάξετε με αυτόν τον τρόπο, οι πιθανότητες της Apple να εμφανιστεί χωρίς θύρα, είναι καλύτερες από ό, τι θα περίμενε κανείς.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com