Η διοίκηση του Biden αποφάσισε να τερματίσει την παγκόσμια έλλειψη σε chip στους επόμενους μήνες!

Μοίρασε την γνώση...

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει μια αναθεώρηση 100 ημερών που θα εντοπίσει πιθανά σημεία αναφοράς στην αλυσίδα εφοδιασμού για προϊόντα ημιαγωγών, καθώς και για άλλα βασικά αγαθά όπως ορυκτά, ιατρικά εφόδια και μπαταρίες υψηλής χωρητικότητας για ηλεκτρικά οχήματα. Άλλες λύσεις έλλειψης που θα εξεταστούν, περιλαμβάνουν αυξημένα κεφάλαια και επιχορηγήσεις για την παραγωγή ημιαγωγών.

banner

Οι ελλείψεις chip που αρχικά άρχισαν να επηρεάζουν την αγορά GPU στα τέλη του 2020 έχουν περάσει αργά αργά και στις αγορές υπολογιστών και smartphone τους τελευταίους μήνες. Αυτή η κατάσταση φαίνεται να είναι πολύ επιζήμια για την AMD, καθώς η εταιρεία δεν μπορεί να παράσχει νέες προμήθειες για τη σειρά Radeon RX 6000 GPU, Ryzen 5000 desktop PC και τα νέα Ryzen 5000H laptop APUs. Η Intel και η Qualcomm φαίνεται επίσης να αντιμετωπίζουν ελλείψεις, ενώ οι κορυφαίες GPU Ampere της Nvidia δεν βρίσκονται πουθενά. Τα καλά νέα είναι ότι η κυβέρνηση του Biden φαίνεται να έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης και δεσμεύεται να βοηθήσει στον τερματισμό των παγκόσμιων ελλείψεων ημιαγωγών τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με νέες δηλώσεις που εξέδωσε ο Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki, η διοίκηση του Biden “επί του παρόντος εντοπίζει πιθανά σημεία στην αλυσίδα εφοδιασμού και εργάζεται ενεργά μαζί με βασικούς ενδιαφερόμενους στη βιομηχανία και με τους εμπορικούς μας εταίρους για να κάνουν περισσότερα τώρα”. Επιπλέον, πηγές κοντά στο Bloomberg ισχυρίζονται ότι ο πρόεδρος Biden σκοπεύει να υπογράψει εκτελεστική εντολή για μια ολοκληρωμένη αναθεώρηση της αλυσίδας εφοδιασμού που θα διαρκέσει 100 ημέρες. Η αναθεώρηση θα διεξαχθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικών των ΗΠΑ και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και θα πρέπει να επικεντρωθεί σε προβλήματα εφοδιασμού με την κατασκευή ημιαγωγών και προηγμένη συσκευασία τσιπ, καθώς και με κρίσιμα αγαθά όπως ορυκτά, ιατρικά εφόδια και μπαταρίες υψηλής χωρητικότητας για ηλεκτρικά οχήματα. Τώρα που η κυβέρνηση Trump αντικαταστάθηκε με του Biden, οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας αναμένεται να ηρεμήσουν. Ωστόσο, τα περισσότερα από τα ζωτικά συστατικά και τα τσιπ εξακολουθούν να παράγονται στην Ταϊβάν από την TSMC και οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με τη θέση τους σχετικά με την πολιτική κατάσταση μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν.

Google news

Εν τω μεταξύ, διευθύνοντες σύμβουλοι από εξέχουσες εταιρείες όπως την Intel, AMD και Qualcomm υπέγραψαν μια επιστολή προς τον πρόεδρο Biden, προτρέποντας τη νέα διοίκηση να αυξήσει την κυβερνητική υποστήριξη για την εγχώρια παραγωγή τσιπ. Η επιστολή αναφέρει ότι οι ηγετικές τεχνολογίες των ΗΠΑ κινδυνεύουν στον αγώνα για την υπεροχή στις τεχνολογίες του μέλλοντος, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης, 5G / 6G και της κβαντικής πληροφορικής. ” Μια άλλη επιστολή που υπέγραψαν 18 Διευθύνοντες Σύμβουλοι επισημαίνει ότι το μερίδιο παραγωγής τσιπ των ΗΠΑ έχει μειωθεί κατά 12% από το 1990. Εκτός από τα αυξημένα κεφάλαια και τις επιχορηγήσεις παραγωγής ημιαγωγών, η μακροπρόθεσμη λύση για ελλείψεις θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει σχέδια για την κατασκευή περισσότερων εργοστασίων των TSMC και Samsung στο έδαφος των ΗΠΑ.

Goboo [CPS] Many GEOs Wondershare WW

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr. 

Πηγή

 


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram