Η Disney έκλεισε το Blue Sky, στούντιο που είναι υπεύθυνο για ταινίες όπως το Ice Age και το Rio!

Ένα αγαπημένο στούντιο κινουμένων σχεδίων, δυστυχώς, κλείνει τις πόρτες του, καθώς η Disney ανακοίνωσε ότι κλείνει το Blue Sky Studios. Το Blue Sky Studios είναι γνωστό στους θαυμαστές χάρη τα franchise όπως το Ice Age και το Rio, το οποίο βοήθησε να συγκεντρώσει 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια στο box office κατά τη διάρκεια των 13 ταινιών συνολικά.

Όσο αφορά τον λόγο, φαίνεται να γίνεται προσπάθεια να μειωθεί το κόστος λόγω της τρέχουσας πανδημίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των πάρκων της Disney και οδήγησε σε χαμηλή προσέλευση στα θέατρα, δύο σημαντικές ροές εσόδων για τη Disney. Η τελευταία ημέρα για τους υπαλλήλους της Blue Sky, εκ των οποίων υπάρχουν 450, θα είναι κάποια στιγμή τον Απρίλιο και η Disney συνεργάζεται με τους υπαλλήλους για να εξερευνήσει ανοιχτές θέσεις με άλλα εσωτερικά στούντιο (μέσω της προθεσμίας).

Ένας εκπρόσωπος του στούντιο είπε, «Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες οικονομικές πραγματικότητες, μετά από πολλή εξέταση και αξιολόγηση, έχουμε πάρει τη δύσκολη απόφαση να κλείσουμε τις ταινίες στα Blue Sky Studios».

Μια άλλη αιτία για το κλείσιμο του στούντιο είναι η ταινία Nimona, σκηνοθεσία του Πάτρικ Όσμπορν, καθώς η παραγωγή έχει σταματήσει την ταινία. Το έργο είχε ακόμη 10 μήνες παραγωγής και έπρεπε να κυκλοφορήσει στις 14 Ιανουαρίου 2022, αλλά δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει πλέον.

Η άλλη IP του Blue Sky θα εξακολουθήσει να είναι μέρος της Disney, συμπεριλαμβανομένου του franchise τουIce Age, και μια σειρά που βασίζεται στους χαρακτήρες του franchise που βρίσκεται στο έργο της Disney+.

Το Blue Sky Studios ιδρύθηκε το 1987 και θα εργαζόταν σε διάφορα έργα όπως το Joe’s Apartment, Alien Resurrection, Mouse Hunt, Fight Club και άλλα, μέχρι η κινούμενη ταινία μικρού μήκους Bunny να τους ωθήσει πάλι στο επίκεντρο χάρη στη νίκη της για το Best Animated Short Oscar. Το 2002 το στούντιο λάνσαρε το πρώτο Ice Age, το οποίο ξεκίνησε ένα franchise και έφερε 383 εκατομμύρια δολάρια στο box office. Θα δημιουργούσε τέσσερις συνέχειες, με την εποχή των παγετώνων: Dawn of the Dinosaurs να τα οδηγεί όλα με 886 εκατομμύρια δολάρια.

Το Blue Sky έκανε επίσης την ταινία Ρίο το 2011, το οποίο έφερε 484 εκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενο από μια επιτυχημένη συνέχεια το 2014 που έφερε 500 εκατομμύρια δολάρια. Άλλα έργα περιλαμβάνουν τους Ferdinand, Robots, The Peanuts Movie και τον Dr. Seuss ‘Horton Hears a Who !, και η πιο πρόσφατη δουλειά τους ήταν το έργο Will Smith και Tom Holland Spies in Disguise, το οποίο έγινε το 2019.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.