Η ΕΕ θέλει να επιβάλει φόρο σε Facebook και google!

Πρόσω ολοταχώς για επιβολή φόρου στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με σκοπό την ενίσχυση των Ευρωπαίων εκδοτών και των εγχώριων μέσων ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, εταιρείες-μεγαθήρια όπως η Google και η Facebook θα υποχρεώνονται να καταβάλλουν φόρο στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να συνδέουν το περιεχόμενό τους σε ροές ειδήσεων ή αποτελέσματα αναζήτησης.

Οι ευρωβουλευτές που ασχολούνται με το ζήτημα, ακολουθούν το παράδειγμα της Αυστραλίας η οποία πρώτη κινήθηκε στην ίδια κατεύθυνση. Η τελευταία, μάλιστα, ήδη έχει δεχθεί την αντίδραση της Google, η οποία απειλεί να περιορίσει τις υπηρεσίες της στην χώρα της Ωκεανίας εφόσον περάσει αντίστοιχος νόμος.

Αντίστοιχες απειλές έχει εξαπολύσει και η Facebook.

Tα νομοθετήματα που επεξεργάζεται το ευρωκοινοβούλιο σε σχέση με τις ψηφιακές υπηρεσίες αποτελούν ορόσημα για την πολιτική της, και ταυτόχρονα ισχυρά πλήγματα για την Google και τους άλλους ηλεκτρονικούς κολοσσούς.

Η Google και η Facebook από το 2019 ασκούν πίεση για την αλλαγή του κανονισμού αδειοδότησης για ειδήσεις στην Ευρώπη, χρονιά που άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο της Ε.Ε. γύρω από τα πνευματικά δικαιώματα και προβλέπει αποζημίωση για αποσπάσματα περιεχομένου που εμφανίζονται σε διαδικτυακές πλατφόρμες.

Η Google έχει δεσμευτεί να δαπανήσει 1 δισ. δολάρια παγκοσμίως τα επόμενα τρία χρόνια για σχετικές αδειοδοτήσεις και θεωρεί πως η πολιτική της Ε.Ε. έχει στόχο να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ εκδοτών και πλατφορμών, ενώ η Facebook αρνείται να σχολιάσει σχετικά.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα