Η εταιρεία CD PROJEKT RED, που έχει φτιάξει το Cyberpunk 2077, δέχθηκε επίθεση από hackers που ζητάνε λύτρα!

Μοίρασε την γνώση...

Το CD PROJEKT RED, το στούντιο ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών πίσω από το Cyberpunk 2077 και την τριλογία The Witcher, αποκάλυψε μια επίθεση ransomware που επηρέασε το δίκτυό της.

banner

Το πολωνικό στούντιο παιχνιδιών δήλωσε σε επίσημη δήλωση ότι οι επιτιθέμενοι παραβίασαν το εσωτερικό δίκτυο και κατάφεραν να συλλέξουν δεδομένα κεφαλαίου CD PROJEKT πριν κρυπτογραφήσουν συστήματα και αφήνουν πίσω τους μια σημείωση λύτρων.

“Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής του νόμου και του Προέδρου του Γραφείου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καθώς και ειδικών ιατροδικαστικών ειδικών, και θα συνεργαστούμε στενά μαζί τους για να διερευνήσουμε πλήρως αυτό το περιστατικό”, δήλωσαν στο CD PROJEKT RED.

Google news

Είναι η δεύτερη φορά που το CD PROJEKT RED χτυπήθηκε από ransomware, μετά από παρόμοια επίθεση το 2017.

Hekka Redmagic WW

Αξιώσεις κλεμμένου πηγαίου κώδικα παιχνιδιού

Οι επιτιθέμενοι ισχυρίζονται στη σημείωση λύτρων που άφησε στα κρυπτογραφημένα συστήματα του CD PROJEKT RED ότι μπόρεσαν να κλέψουν τον πλήρη πηγαίο κώδικα των Cyberpunk 2077, Witcher 3, Gwent, καθώς και για μια μη κυκλοφορημένη έκδοση του Witcher 3.

Υποστήριξαν επίσης ότι απέσπασαν έγγραφα λογιστικής, διοίκησης, νόμιμου, ανθρώπινου δυναμικού και επενδυτικών σχέσεων πριν κρυπτογραφήσουν τα συστήματα της εταιρείας.


Τα συστήματα που παραβιάστηκαν στην επίθεση δεν περιείχαν προσωπικά δεδομένα πελατών σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες μετά από μια συνεχιζόμενη έρευνα.

“Εξακολουθούμε να διερευνούμε το περιστατικό, ωστόσο αυτή τη στιγμή μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι – από όσο γνωρίζουμε – τα παραβιασμένα συστήματα δεν περιείχαν προσωπικά δεδομένα των παικτών μας ή των χρηστών των υπηρεσιών μας”, δήλωσε η εταιρεία.

Το δίκτυο του CD PROJEKT RED έχει ασφαλιστεί μετά την επίθεση και η εταιρεία εργάζεται για την αποκατάσταση των κρυπτογραφημένων συστημάτων.

“Αν και ορισμένες συσκευές στο δίκτυό μας έχουν κρυπτογραφηθεί, τα αντίγραφα ασφαλείας μας παραμένουν άθικτα”, πρόσθεσε το στούντιο παιχνιδιών. “Έχουμε ήδη εξασφαλίσει την υποδομή πληροφορικής μας και ξεκινήσαμε την αποκατάσταση των δεδομένων.”

Η εταιρεία CD PROJEKT RED, που έχει φτιάξει το Cyberpunk 2077, δέχθηκε επίθεση από hackers που ζητάνε λύτρα!

Χωρίς διαπραγματεύσεις

Ο κατασκευαστής του Cyberpunk 2077 πρόσθεσε ότι δεν θα πληρώσει τα λύτρα που ζητήθηκαν από τους χειριστές του ransomware και ότι δεν θα διαπραγματευτεί τη διαγραφή των κλεμμένων δεδομένων, καθώς ενδέχεται να διαρρεύσουν τα δεδομένα.

“Δεν θα παραδοθούμε στα αιτήματα ούτε θα διαπραγματευτούμε με τον hacker, γνωρίζοντας ότι αυτό μπορεί τελικά να οδηγήσει στην απελευθέρωση των παραβιασμένων δεδομένων”, δήλωσε το στούντιο παιχνιδιών.

“Λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για να μετριάσουμε τις συνέπειες μιας τέτοιας απελευθέρωσης, ιδίως προσεγγίζοντας τα μέρη που ενδέχεται να επηρεαστούν λόγω της παραβίασης”

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram