Η Ford θα βάλει Android σε εκατομμύρια αυτοκίνητα από το 2023

Μοίρασε την γνώση...

Σε μια μαζική αλλαγή στα συστήματα ψυχαγωγίας εντός της Ford, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεργαστεί με την Google για να φέρει ένα νέο λειτουργικό σύστημα Android σε εκατομμύρια αυτοκίνητα Ford το 2023.

Εκτός από την εξαετή συμφωνία για την εκτέλεση Android στα αυτοκίνητά της, η Ford έχει επίσης ορίσει το Google Cloud ως τον προτιμώμενο πάροχο αποθήκευσης cloud, ανακοίνωσε η εταιρεία στο δελτίο τύπου της. Η Ford και η Google ενώνονται επίσης για να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα εργασίας που ονομάζεται Team Upshift για να συμβάλει στην αύξηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Επί του παρόντος, τα συστήματα ψυχαγωγίας Ford Sync 3 και Sync 4 (τα οποία θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο επερχόμενο Mustang Mach-E) βασίζονται στο QNX, το οποίο είναι ένα ενσωματωμένο λειτουργικό σύστημα Linux που αναπτύχθηκε από τη BlackBerry. Με τη μετάβαση σε λειτουργικό σύστημα που βασίζεται σε Android για τα αυτοκίνητά της, η Ford αναζητά να παρέχει καλύτερη λειτουργικότητα με τους ψηφιακούς βοηθούς (Βοηθός Google), υποστήριξη εφαρμογών (μουσική, podcast, ηχητικά βιβλία κ.λπ.), πλοήγηση στους Χάρτες Google και πολλά άλλα – όλα χωρίς να χρειάζεται να συνδέσετε το τηλέφωνό σας (ενσύρματο ή ασύρματα) με το αυτοκίνητό σας.

Ενώ η Ford δεν ονόμασε συγκεκριμένα το λειτουργικό σύστημα, η πλατφόρμα που ακολουθεί είναι πιθανό να είναι κάποια μορφή του Android Automotive, η οποία είναι διαφορετική από το Android Auto που βασίζεται σε τηλέφωνο και μπορεί να είναι πιο οικεία σήμερα. Το Android Automotive έχει ήδη υιοθετηθεί από αρκετούς άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης της Volvo και της υποκατηγορίας Volvo Polestar, η οποία ήταν η πρώτη εταιρεία αυτοκινήτων που παρουσίασε το Android Automotive σε οχήματα παραγωγής με το Polestar 1 και το Polestar 2 που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Η Ford αναφέρει ότι το νέο λειτουργικό της Android που βασίζεται στο Android θα είναι διαθέσιμο στα οχήματα Ford και Lincoln από το 2023. Εκτός από τον εκσυγχρονισμό του συστήματος ψυχαγωγίας της, η Ford λέει ότι ελπίζει ότι η νέα πλατφόρμα θα διευκολύνει την αποστολή ειδοποιήσεων σε πραγματικό χρόνο, ειδοποιήσεων ή ενδεχομένως ολόκληρες ενημερώσεις στον αέρα, οι οποίες συχνά αναφέρονται ως ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των πιο επώνυμων εταιρειών όπως η Tesla.

Εν τω μεταξύ, για όσους δεν έχουν ήδη επενδύσει στο οικοσύστημα Android, η Ford λέει ότι η νέα της πλατφόρμα θα εξακολουθεί να υποστηρίζει το Apple CarPlay μαζί με εφαρμογές και εμπειρίες τρίτων όπως ο ψηφιακός βοηθός Alexa της Amazon.

Ανεξάρτητα από την πλατφόρμα αυτοκινήτου που προτιμάτε, η συνεργασία της Ford με την Google σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στον κόσμο των αυτοκινήτων. Οι παλαιότερες, λιγότερο ψηφιακά κεκλιμένες εταιρείες αυτοκινήτων επιδιώκουν να βελτιώσουν την υποστήριξη για το είδος των εμπειριών και της συνδεσιμότητας που έχουν συνηθίσει οι άνθρωποι στα τηλέφωνά τους και είναι δυνητικά πρόθυμοι να παραχωρήσουν περισσότερο έλεγχο σε έμπειρους κατασκευαστές λογισμικού όπως η Google.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com