Η Huawei πάτωσε στις πωλήσεις παγκοσμίως (-41%), με την Apple να γυρίζει στην πρώτη θέση μετά από 4 χρόνια! Δείτε πως έχουν διαμορφωθεί πια….!

Η MacRumors ανέφερε ότι σύμφωνα με τα δεδομένα της αγοράς της εταιρείας Gartner, η Apple ξεπέρασε τη Samsung το τέταρτο τρίμηνο του 2020, για να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο. Αυτό είναι ένα άλλο επίτευγμα που έχει επιτύχει η Apple από το 2016.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2020, η Apple πούλησε 80 εκατομμύρια νέα iPhone, κυρίως λόγω της κυκλοφορίας της σειράς iPhone 12 5G. Ο Anshul Gupta, ανώτερος διευθυντής της Gartner, δήλωσε ότι το 5G και οι βελτιωμένες δυνατότητες της κάμερας βοήθησαν να πείσουν τους πελάτες να κάνουν αναβάθμιση στο μοντέλο iPhone 12 το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Ακόμα κι αν οι καταναλωτές εξακολουθούν να είναι προσεκτικοί στην κατανάλωση και να αναστείλουν την αγορά ορισμένων προϊόντων, τα smartphone 5G και οι επαγγελματικές λειτουργίες κάμερας ενθαρρύνουν ορισμένους τελικούς χρήστες να αγοράσουν νέα smartphone ή να αναβαθμίσουν τα υπάρχοντα smartphone τους αυτό το τρίμηνο.

Σε σύγκριση με το 2019, η Apple πούλησε περισσότερα από 10 εκατομμύρια iPhone κατά το τέταρτο τρίμηνο και το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς smartphone αυξήθηκε σχεδόν κατά 15%. Σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς, το μερίδιο αγοράς της Samsung, του πλησιέστερου ανταγωνιστή της Apple, μειώθηκε κατά 11,8% και οι πωλήσεις εξοπλισμού της μειώθηκαν κατά περίπου 8 εκατομμύρια μονάδες σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο.

Η “Financial Times” ανέφερε η επικεφαλής αναλυτής της Gartner Apple, Annette Zimmerman, ότι η αύξηση της μερίδας αγοράς της Apple στο 15% έχει δημιουργήσει μια “αναβάθμιση σούπερ κύκλου”. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Tim Cook, κατά τη δημοσιονομική περίοδο του πρώτου τριμήνου του 2021, η Apple εισήγαγε τις περισσότερες αναβαθμίσεις iPhone στην ιστορία της. Στο οικονομικό τρίμηνο του πρώτου τριμήνου, το iPhone και μόνο δημιούργησε περισσότερα από 65 δισεκατομμύρια δολάρια σε λειτουργικά έσοδα.

Όμως, όσον αφορά τη συνολική εικόνα, οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphone το 2020 μειώθηκαν κατά 12,5%. Μεταξύ των πέντε κορυφαίων κατασκευαστών smartphone, η Apple και η Xiaomi είναι οι μόνες δύο εταιρείες που δεν έχουν επηρεαστεί από τη μείωση των παγκόσμιων πωλήσεων. Αν και λόγω της παγκόσμιας επιδημικής κρίσης, η Apple ξεκίνησε τη σειρά iPhone 12 εκτός της κανονικής χρονικής περιόδου του Σεπτεμβρίου, η Apple σημείωσε ανάπτυξη.

Συνολικά, η επιταχυνόμενη ανάπτυξη των παγκόσμιων εφαρμογών 5G έχει προωθήσει τη ζήτηση για συμβατά smartphone 5G. Σε μία περίοδο οικονομικών δυσκολιών, οι καταναλωτές αναζητούν χαμηλού κόστους, προσιτά smartphone 5G αντί για μοντέλα υψηλών προδιαγραφών που κοστίζουν έως και 1.500$. Από την άποψη αυτή, παρόλο που υπάρχουν αναφορές ότι το iPhone 12 mini έχει χαμηλή απόδοση σε σχέση με άλλα μοντέλα iPhone 12, το μικρό του μέγεθος και η σχετικά προσιτή τιμή των 699 $ μπορεί να βοήθησε την Apple να ξεπεράσει τη Samsung.

Όσο για το 2021, η Gartner προβλέπει ότι η κυκλοφορία smartphones 5G χαμηλού επιπέδου, όπως το iPhone 12 mini, θα γίνει «ο αποφασιστικός παράγοντας για τους τελικούς χρήστες να αναβαθμίσουν τα υπάρχοντα smartphone». Αναμένεται ότι η Apple θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη λειτουργία “mini” στα μοντέλα του επόμενου έτους. Φημολογείται ότι ολόκληρη η σειρά iPhone 13 θα χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα Touch ID κάτω από την οθόνη, την οθόνη Always-On και μια βελτιωμένη κάμερα.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα