Η Huawei θέλει να γίνει η επόμενη Tesla!?

H κινεζική Huawei φέρεται να σχεδιάζει να αρχίσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων υπό το δικό της brand και θα μπορούσε να λανσάρει κάποια μοντέλα φέτος, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο τέσσερις πηγές.

Η κινεζική εταιρεία, που αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, έχει πληγεί από τις αμερικανικές κυρώσεις και ως εκ τούτου διερευνά το ενδεχόμενο στρατηγικών αλλαγών. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σε συνομιλίες με την Changan Automobile και άλλους κατασκευαστές για χρήση των εργοστασίων αυτοκινήτων της για κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) σύμφωνα με δύο άτομα που έχουν γνώση επί του θέματος.

Η Huawei συζητά επίσης με τη BluePark New Energy Technology του BAIC Group για την κατασκευή των οχημάτων, είπαν άλλες πηγές.

Το σχέδιο αυτό φαίνεται να σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στρατηγικής από την εταιρεία, μετά από περίπου δύο χρόνια αμερικανικών κυρώσεων που έχουν κόψει την πρόσβασή της σε σημαντικές αλυσίδες προμηθευτών, αναγκάζοντάς την να πουλήσει μέρος του τμήματος smartphones της για να κρατήσει το brand «ζωντανό».

Η Huawei είχε τεθεί σε εμπορική «μαύρη λίστα» από την κυβέρνηση Τραμπ για λόγους εθνικής ασφαλείας. Πολλά στελέχη της βιομηχανίας θεωρούν πολύ μικρό το ενδεχόμενο τα μέτρα που ελήφθησαν ως προς την πώληση αμερικανικών τεχνολογιών και τσιπ στην κινεζική εταιρεία- η οποία αρνείται τις κατηγορίες- να ανακληθούν από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε πως η εταιρεία σκοπεύει να σχεδιάζει ηλεκτροκίνητα οχήματα ή να παράγει οχήματα με το brand της. «Η Huawei δεν είναι αυτοκινητοβιομηχανία. Ωστόσο μέσω ICT (information and communications technology) σκοπεύουμε να γίνουμε ένας πάροχος με προσανατολισμό προς το ψηφιακό αυτοκίνητο και νέα εξαρτήματα, επιτρέποντας σε ΟΕΜ (original equipment manufacturers) να φτιάχνουν καλύτερα οχήματα».

Σύμφωνα με το Reuters, η Huawei έχει αρχίσει εσωτερικά να σχεδιάζει ηλεκτροκίνητα και να προσεγγίζει εγχώριους προμηθευτές, με σκοπό την επίσημη έναρξη του προγράμματος από φέτος, σύμφωνα με τρεις πηγές.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα