Η Microsoft επιδιόρθωσε επιτέλους το σφάλμα της μονάδας δίσκου των Windows 10! Δείτε τι πρέπει να κάνετε!

Μοίρασε την γνώση...

Η Microsoft έχει διορθώσει το σφάλμα των Windows 10 που θα μπορούσε να προκαλέσει την καταστροφή των τόμων NTFS απλώς και μόνο με πρόσβαση σε μια συγκεκριμένη διαδρομή ή προβολή ενός ειδικά κατασκευασμένου αρχείου.

Τον περασμένο μήνα, είχαμε αναφέρει το σφάλμα των Windows που επιτρέπει σε όλους τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με χαμηλά δικαιώματα, να επισημάνουν έναν τόμο NTFS ως βρώμικο. Το μόνο που έπρεπε να κάνει ένας χρήστης των Windows για να ενεργοποιήσει το σφάλμα ήταν να προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση σε μια ειδική διαδρομή, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.


Η Microsoft επιδιόρθωσε επιτέλους το σφάλμα της μονάδας δίσκου των Windows 10! Δείτε τι πρέπει να κάνετε!

Μόλις τα Windows προσπαθήσουν ν’ αποκτήσουν πρόσβαση στη διαδρομή, θα δείτε το μήνυμα λάθους ότι “Το αρχείο του καταλόγου είναι κατεστραμμένο και δυσανάγνωστο.” και στη συνέχεια επισημαίνει το γράμμα του δίσκου ως κατεστραμμένο και ότι χρήζει επισκευής.

Στη συνέχεια, τα Windows ζητούν από τον χρήστη να επανεκκινήσει τον υπολογιστή και να εκτελέσει το chkdsk για να διορθώσει την καταστροφή.


Η Microsoft είπε ότι η μονάδα δίσκου δεν είναι πραγματικά κατεστραμμένη και το chkdsk των Windows θα διορθώσει το πρόβλημα. Δυστυχώς όμως, πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι αυτό δεν ισχύει πάντα και το chkdsk δεν κατάφερε τελικά να λύσει το πρόβλημα με τα Windows 10 ν’ αρνούνται να εκκινήσουν ξανά!

Η Microsoft διορθώνει το σφάλμα διαφθοράς των Windows 10 NTFS

Μετά την αποκάλυψη του σφάλματος, υπήρχε η ελπίδα ότι η Microsoft θα εκδώσει μια επιδιόρθωση ως μέρος του Patch Φεβρουαρίου.

Όταν αυτό δεν συνέβη, ο Mozilla Firefox 85.0.1 πρόσθεσε έναν έλεγχο για να αποτρέψει την πρόσβαση της διαδρομής και το OSR κυκλοφόρησε μια ανεπίσημη ενημερωμένη έκδοση κώδικα που μπλοκάρει τη διαδρομή στα Windows.

Με την κυκλοφορία αυτής της εβδομάδας του Windows 10 Insider build 21322, η Microsoft έχει συμπεριλάβει μια μη τεκμηριωμένη ενημέρωση κώδικα που εμποδίζει την πρόσβαση στη διαδρομή, η πολυπόθητη δηλαδή λύση!

Τώρα όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη διαδρομή , τα Windows 10 θα αναφέρουν “Το όνομα καταλόγου δεν είναι έγκυρο”, όπως φαίνεται παρακάτω, και δεν επισημαίνει πλέον τον τόμο NTFS ως κατεστραμμένο.

Η Microsoft επιδιόρθωσε επιτέλους το σφάλμα της μονάδας δίσκου των Windows 10! Δείτε τι πρέπει να κάνετε!

Δυστυχώς, αυτή η επιδιόρθωση έχει εμφανιστεί για τώρα μόνο στο κανάλι «Dev» των Windows 10 Insider και όχι στην προεπισκόπηση των Windows 10 21H1 «Beta», την επόμενη ενημέρωση δυνατοτήτων που θα κυκλοφορήσει αυτή την άνοιξη.

Εάν η Microsoft δεν αναβαθμίσει αυτήν την επιδιόρθωση σε έκδοση Windows που θα κυκλοφορήσει νωρίτερα, πιθανότατα θα έχουμε κολλήσει με αυτό το σφάλμα για κάποιο χρονικό διάστημα.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com