Η Qualcomm θα μπορούσε να διαδραματίσει βασικό ρόλο για τα επερχόμενα budget smartphones Jio-Google

Πέρυσι, η Reliance Jio ανακοίνωσε την επένδυση της Google ύψους 33.737 εκατομμυρίων Rs για μερίδιο 7,7% στην εταιρεία. Μαζί με αυτό, αποκαλύφθηκε επίσης ότι και οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την κατασκευή ενός smartphone Android χαμηλού κόστους.

Τώρα, αναφέρεται ότι η Qualcomm θα διαδραματίσει επίσης βασικό ρόλο για αυτό το επερχόμενο smartphone entry-level. Με τα οικονομικά smartphone, η Jio προσπαθεί να μετατρέψει τους μελλοντικούς χρήστες τηλεφώνου, ειδικά τους χρήστες του JioPhone, σε χρήστες smartphone για πρώτη φορά.

Ο Rajen Vagadia, Πρόεδρος της Qualcomm India, δήλωσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει την συνεργασία και της υποστήριξη με την Jio στην παρουσίαση νέων συσκευών και προσφορών, σε όλα τα επίπεδα τιμών στην αγορά.

Τα chipset της σειράς 400 της Qualcomm είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν για τα οικονομικά smartphone – τόσο για 4G όσο και για 5G. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει την επίτευξη συμφωνίας για την ίδια, λέγοντας ότι τέτοιες συμφωνίες είναι εμπιστευτικές.

Σύμφωνα με τις προηγούμενες αναφορές, η Reliance Jio είχε προγραμματίσει να κυκλοφορήσει το οικονομικό smartphone που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Google, έως τον Δεκέμβριο του 2020. Ωστόσο, η κυκλοφορία της συσκευής έχει αναβληθεί και αναμένεται τώρα να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Το επερχόμενο οικονομικό smartphone αναμένεται να κοστίσει περίπου 4.000 Rs (περίπου $ 55) για να προσελκύσει τις μάζες στην ινδική αγορά. Μια άλλη έκθεση ισχυρίζεται ότι η Jio αναμένεται να κυκλοφορήσει περίπου 200 εκατομμύρια συσκευές εντός δύο ετών με την ελπίδα να δέσει τους νέους χρήστες για να διατηρήσει το προβάδισμά της στην αγορά.

Θα είναι ενδιαφέρον, ποια θα είναι η απόδοση του επερχόμενου budget smartphone Jio-Google στην αγορά. Η Google προσπαθεί να επικεντρωθεί στις προσφορές προϋπολογισμού με υπηρεσίες όπως το Android Go και το Android One, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπόρεσε να παράσχει υποστήριξη μετά από αρκετούς μήνες. Η αγορά smartphone στην Ινδία είναι ήδη πολύ ανταγωνιστική και μένει να δούμε αν τα smartphone της Jio μπορούν να αποτελέσουν απειλή για τις Xiaomi και Realme.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα