Κατασκοπεύστε τους πάντες με το iPhone σας, χωρίς να σας καταλάβουν!

Το hashtag #greenscreenvideo στο TikTok έγινε λιγάκι ανατριχιαστικό, αφού ένας λογαριασμός δημιούργησε ένα βίντεο που δείχνει πώς θα μπορούσατε να ακούσετε τις συνομιλίες άλλων ατόμων χρησιμοποιώντας το iPhone σας – παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο με αυτούς!

@brycenor

#greenscreenvideo the shady ness… #fyp #foryoupage #shady

♬ original sound – Bryce

Απαντώντας στην ερώτηση «ποια είναι η πληροφορία που μοιάζει να είναι παράνομη σαν γνώση;», το βίντεο έγινε viral στην πλατφόρμα – αν και με κάποιες κατανοητές αμφιβολίες από τους χρήστες σχετικά με την ιδέα της κατασκοπείας στις πιθανές ιδιωτικές συνομιλίες κάποιου άλλου.

Στο ίδιο το βίντεο, ο δημιουργός του λέει: “Δεν νιώθω ότι πρέπει να είναι παράνομο, αλλά είναι σκιερό.”

Στη συνέχεια εξηγεί πώς μπορείτε να μετατρέψετε το τηλέφωνό σας σε κατασκοπευτική συσκευή.

“Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις σας, μεταβείτε στο κέντρο ελέγχου σας και στη συνέχεια θα βρείτε ένα μικρό αυτί”, εξηγεί, δείχνοντας τις ρυθμίσεις Ακοής στο τηλέφωνο.

“Πιέζετε το σύμβολο συν. Στη συνέχεια, όταν πιέζετε το σύμβολο συν, θα σας πάει εκεί που είναι ο φακός σας, η αριθμομηχανή σας και όλα αυτά”, συνεχίζει, δείχνοντας πού έχει μετακινηθεί η ρύθμιση Ακοής.

Στη συνέχεια, ανοίγει τις ρυθμίσεις του AirPod, λέγοντας: “Στη συνέχεια μετακινηθείτε προς τα κάτω και μετά θα φτάσετε εδώ, εκεί θα κάνετε κλικ πάνω του.

“Μπορείτε να το αφήσετε σε οποιοδήποτε δωμάτιο και μπορείτε να ακούσετε τι λέει ο καθένας ανά πάσα στιγμή, εάν το τηλέφωνό σας βρίσκεται σε αυτό το δωμάτιο, με μόνο τα αυτιά σας.”

Φοβερό!? Αλλά επίσης λίγο περίεργο, σωστά; Το TikTok σίγουρα το σκέφτηκε……

Ένας χρήστης έγραψε: “Αν ανησυχείτε για το τι λένε οι φίλοι σας όταν φεύγετε από το δωμάτιο, τότε χρειάζεστε νέους φίλους.”

Ένας άλλος είπε: “Μην εμπιστεύεστε άτομα με AirPods.”

Ένας τρίτος έγραψε: “Αν πρόκειται για ένα σημείο στη σχέση σας, όπου αισθάνεστε την ανάγκη να το κάνετε αυτό, θα έπρεπε να έχετε αφήσει αυτήν τη σχέση εδώ και πολύ καιρό πριν.”

Ένας άλλος χρήστης προσπάθησε να ηρεμήσει όλους και να εξηγήσει τον πραγματικό λόγο της επιλογής, εξηγώντας: “Πρόκειται για μια δυνατότητα προσβασιμότητας που προορίζεται για όσους έχουν προβλήματα ακοής στη χρήση. Φιλτράρει τον θόρυβο στο παρασκήνιο, ώστε να μπορεί να ακούει κάποιος τις συνομιλίες πιο εύκολα.”

Αυτό ακούγεται αρκετά δίκαιο, αλλά το χαρακτηριστικό μπορεί σαφώς να έχει ελαφρώς πιο ύποπτες χρήσεις.

Εσείς τι λέτε για όλο αυτό!?

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα