Μελέτη του Journal of Medical Internet Research έδειξε ότι smartwatch μπορούν να δείξουν έως και μία εβδομάδα πριν εάν νοσείτε από κορονοϊό ή όχι! Δείτε πως και γιατί.

Ορισμένες wearable συσκευές μπορούν να εντοπίσουν περιστατικά COVID-19 νωρίτερα από τις παραδοσιακές διαγνωστικές μεθόδους, να συμβάλουν στην παρακολούθηση των ασθενών και να βελτιώσουν τη διαχείριση της νόσου, σύμφωνα με μία από τις πρώτες μελέτες που έχουν διεξαχθεί επί του θέματος.

Πιο αναλυτικά, η μελέτη Warrior Watch, την οποία διεξήγαγαν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή Mount Sinai (Όρους Σινά) και δημοσίευσαν στο Journal of Medical Internet Research, βρήκε ότι οι μικρές αλλαγές στην μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού (HRV) ενός συμμετέχοντα, όπως μετρήθηκε από ένα Apple Watch, μπορούσαν να σηματοδοτήσουν την έναρξη της COVID-19 έως και επτά ημέρες πριν την διάγνωση του ατόμου με τη λοίμωξη, αλλά και να εντοπίσουν εκείνους που εμφανίζουν συμπτώματα.

«Η μελέτη αναδεικνύει το μέλλον της ψηφιακής υγείας, καθώς δείχνει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις τεχνολογίες για να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις εξελισσόμενες ανάγκες υγείας, πράγμα που ευελπιστούμε ότι θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τη διαχείριση της νόσου. Στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε αυτές τις πλατφόρμες προς βελτίωση της υγείας των ασθενών και η μελέτη αυτή κάνει ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Η ανάπτυξη ενός τρόπου εντοπισμού των ανθρώπων που μπορεί να νοσούν ακόμα και πριν το αντιληφθούν οι ίδιοι θα ήταν φοβερή καινοτομία στη διαχείριση της COVID-19», αναφέρει ο Robert P. Hirten, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης και επίκουρος καθηγητής Γαστρεντερολογίας στην Ιατρική Σχολή του «Όρους Σινά».

Οι ερευνητές ενέγραψαν εκατοντάδες επαγγελματίες υγείας στην ψηφιακή μελέτη που διεξήχθη μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου 2020. Οι συμμετέχοντες φόρεσαν τα ρολόγια της Apple και απάντησαν σε καθημερινές ερωτήσεις μέσω μιας προσαρμοσμένης εφαρμογής. Οι μεταβολές του καρδιακού παλμού (HRV) ανιχνεύσιμες από φορέσιμες (wearable) συσκευές- χρησιμοποιήθηκαν για τον εντοπισμό και την πρόβλεψη πιθανής λοίμωξης των εργαζομένων από COVID-19 ή για πιθανά συμπτώματα. Άλλα καθημερινά συμπτώματα που συγκεντρώθηκαν ήταν πυρετός ή κρυάδες, κόπωση ή αδυναμία, σωματικό άλγος, ξηρός βήχας, φτάρνισμα, ρινική καταρροή, διάρροια, πονόλαιμος, πονοκέφαλος, δύσπνοια, απώλεια γεύσης και όσφρησης και κνησμός στα μάτια.

Επιπρόσθετα, οι ερευνητές βρήκαν ότι 7-14 ημέρες μετά τη διάγνωση με COVID-19, το μοτίβο των καρδιακών παλμών άρχισε να ομαλοποιείται και δεν ήταν πλέον στατιστικά διαφορετικό από τα μοτίβα όσων δεν είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

«Η τεχνολογία αυτή μας επιτρέπει όχι μόνο να παρακολουθούμε και να προβλέπουμε τα αποτελέσματα υγείας, αλλά και να παρεμβαίνουμε με έναν έγκαιρο και απομακρυσμένο τρόπο, πράγμα ιδιαιτέρως σημαντικό κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας που απαιτεί από τους ανθρώπους είναι κρατούν αποστάσεις», καταλήγει ο επίσης συγγραφέας της μελέτης Δρ. Zahi Fayad.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα