Νέα έκθεση δείχνει τον AMD R7 5700G να υποστηρίζει overclocking μνήμης στα 5333MHz!

Η AMD παρουσίασε για πρώτη φορά τον R7 5700G στο CES 2021, με την τεχνική έκδοση του να έχει εκτεθεί πολλές φορές μέχρι στιγμής. Αυτή η CPU έχει σχεδιαστεί με 8 πυρήνες και 16 threads, με την μηχανική έκδοση ES να μπορεί να υπερχρονιστεί στα 4,75GHz. Σε αυτή την περίπτωση, η βαθμολογία λειτουργίας είναι πολύ βελτιωμένη τουλάχιστον σε σύγκριση με τον προηγούμενο R7-3700X.

Στο φόρουμ ChipHell, ορισμένοι χρήστες παρουσίασαν ένα βίντεο με την μηχανική έκδοση του R7 5700G, χρησιμοποιώντας τη μητρική πλακέτα MSI UNIFY-X για να κάνουν overclocking στην μνήμη.

Ο χρήστης ενεργοποίησε το ασύγχρονο fclk και χρησιμοποίησε διπλή μνήμη DDR4 8 GB. Κατ ‘αρχάς, η μνήμη είχε υπερχρονιστεί στα 4333MHz και πέρασε με επιτυχία τη δοκιμή. Μετά από αυτό, η συχνότητα μνήμης αυξήθηκε περαιτέρω. Τέλος, ο χρήστης υπέβαλε τη μνήμη στα 5333MHz με timing 18-24-24-46 και εξακολουθούσε να περνάει τον έλεγχο μνήμης.

Ο χρήστης είπε ότι εάν ο συγχρονισμός fclk είναι ενεργοποιημένος, η συχνότητα μνήμης περιορίζεται από την CPU και μπορεί να σταθεροποιηθεί μόνο στα 2367MHz. Όσον αφορά τον λανθάνοντα χρόνο μνήμης, χρησιμοποιώντας το AIDA64 για να εκτελέσει τη βαθμολογία στα 4730MHz, ο ελάχιστος λανθάνων χρόνος μνήμης είναι στα 44.4ns, ο οποίος εξακολουθεί να είναι χειρότερος από την πλατφόρμα Intel.

Ο επεξεργαστής AMD R7-5700G έχει βασική συχνότητα τα 3,8GHz, είναι εξοπλισμένος με πυρήνα αρχιτεκτονικής Vega και η συχνότητα GPU είναι στα 1800MHz. Ο επεξεργαστής υιοθετεί διαδικασία 7nm και υποστηρίζει AVX3, FM3 και άλλα σύνολα οδηγιών. Προηγουμένως, η έκδοση ES αυτής της CPU ήταν διαθέσιμη σε εσωτερικές και υπερπόντιες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου σε τιμή μικρότερη από 254€.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα