Νέος “πόλεμος” ξεκίνησε” ανάμεσα σε Epic Games και Apple για παράβαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας

H Epic Games άνοιξε νέο μέτωπο στη νομική της διαμάχη εναντίον της Apple, μέσω κατάθεσης καταγγελίας προς τους ρυθμιστές της ΕΕ για τους κανονισμούς του Apple Store.

Η δημιουργός του δημοφιλούς παιχνιδιού Fortnite αναφέρει πως ζητά από την ΕΕ να παρέμβει στην υπόθεση, μετά από τα αντίποινα που δέχτηκε από την Αpple όταν προσπάθησε να αποφύγει την προμήθεια 30% που αναγκάζεται να πληρώνει στο App Store κάθε φορά που γίνεται μία αγορά μέσω του παιχνιδιού της. Σύμφωνα με τον CEO της Epic Games, Τιμ Σγουίνι, “η Apple δεν θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να μπλοκάρει ή να φορολογεί μια συναλλαγή μέσω άλλων μέσων πληρωμής. Η διάνοιξη των μεθόδων πληρωμής στα app store θα πρέπει να γίνει στάνταρ της βιομηχανίας έτσι ώστε να εκμηδενιστεί το πλεονέκτημα που έχουν Apple και Google”.

Ο ρόλος της Αpple ως αυτοδιορισμένος φύλακας για το ποιές εφαρμογές θα μπορούν να εμφανίζονται στη λίστα του App Store και ποιες όχι έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις από τους ρυθμιστές της ΕΕ όσον αφορά την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία και όχι μόνο. Σε παγκόσμιο επίπεδο οι κυβερνήσεις ανησυχούν όλο και περισσότερο για τον έλεγχο που ασκούν οι τεχνολογικοί γίγαντες σε μικρότερες εταιρείες.

H Εpic έχει ήδη μηνύσει την Apple σε ΗΠΑ και Αυστραλία, ενώ έχει προχωρήσει και σε επίσημες καταγγελίες κατά της Google και της Apple στα αντιμονοπωλιακή δικαστήρια της Βρετανίας.

Η Apple, από την άλλη, ανέφερε σε δήλωσή της πως “η Epic ενεργοποίησε μια λειτουργία στην εφαρμογή της η οποία δεν είχε προεγκριθεί από την Apple και το έκανε με μοναδικό σκοπό την αποφυγή και την παραβίαση των κανόνων του Αpp Store οι οποίοι ισχύουν για όλους -ανεξαιρέτως- τους δημιουργούς εφαρμογών”. Η εταιρεία προσέθεσε πως “αυτή η απερίσκεπτη συμπεριφορά μετέτρεψε τους χρήστες σε πιόνια, και αυτό πρόκειται να αποδείξουμε στην Κομισιόν”.

Η Κομισιόν από την πλευρά της ανέφερε πως έλαβε την καταγγελία και τη μελετά.

Η καταγγελία μπορεί να προστεθεί στην έρευνα της Κομισιόν για παράβαση των κανόνων θεμιτού ανταγωνισμού από την Apple, που ξεκίνησε πέρυσι. Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ επίσης μελετούν και κινήσεις εναντίον της Apple από την Spotify Technology SA η οποία υποστηρίζει πως η εταιρεία του Τιμ Κουκ περιορίζει αθέμιτα τις υπηρεσίες Live-streaming και e-books.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα