Όσο πιο γρήγορα η Huawei επιστρέψει στη χρήση του λειτουργικού συστήματος Google, τόσο καλύτερα, αναφέρει ο αρχηγός ασφαλείας των ΗΠΑ

Ο γίγαντας της κινεζικής τεχνολογίας Huawei σημείωσε ένα ορόσημο στις φιλοδοξίες του να γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο αυτή την εβδομάδα, λανσάροντας την πρώτη του συσκευή που τροφοδοτείται από το HarmonyOS, ένα λειτουργικό σύστημα που αναπτύχθηκε εσωτερικά.

Αλλά ο Andy Purdy, επικεφαλής ασφαλείας της Huawei USA, δήλωσε ότι η εταιρεία εξακολουθεί να ελπίζει για επανένωση με το λειτουργικό σύστημα Android της Google (GOOG).

«Η δέσμευσή μας είναι ότι θέλουμε να μπορούμε να επιστρέψουμε στο Google», δήλωσε ο Purdy. «Αλλά διπλασιάζουμε την προσπάθειά μας, στο ν’ αυξήσουμε την ικανότητά μας να ζούμε χωρίς τα αμερικανικά εφόδια, γιατί πρέπει να περιμένουμε ότι δεν θα πάρουμε αυτά τα εφόδια».

Στην Huawei, έχει απαγορευτεί να χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα της Google από τότε που το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έθεσε την κινεζική εταιρεία σε μια μαύρη λίστα εμπορικών συναλλαγών το 2019, απαγορεύοντας στις αμερικανικές εταιρείες να πωλούν εξαρτήματα σε αυτήν, επικαλούμενες ανησυχίες εθνικής ασφάλειας. Η κυβέρνηση Trump διπλασίασε τους ελέγχους των εξαγωγών πέρυσι, απαγορεύοντας στην Huawei και τους προμηθευτές της να χρησιμοποιούν αμερικανική τεχνολογία και λογισμικό.

Οι περιορισμοί αποτέλεσαν ένα σημαντικό πλήγμα για τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές της Huawei, οι οποίες βασίστηκαν στο λειτουργικό σύστημα Android της Google για να τροφοδοτήσουν τις συσκευές της. Η εταιρεία ανέπτυξε το δικό της λειτουργικό σύστημα ως απόκριση, κυκλοφόρησε το λογισμικό για πρώτη φορά, για να τροφοδοτήσει το πτυσσόμενο smartphone Mate X2.

«Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας», είπε ο Πέρντι. «Αλλά ακολουθούμε μια πολύ μακροπρόθεσμη προσέγγιση και μας βοηθά να θέσουμε σε προτεραιότητα ποια προϊόντα είναι τα πιο σημαντικά, ποια συστατικά έχουμε».

Η πίεση των ΗΠΑ έχει αλλάξει δραματικά το παγκόσμιο αποτύπωμα της Huawei, τόσο από πλευράς καταναλωτών όσο και από την επιχείρηση δικτύου μεταφορέων. Μόλις ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο πίσω από τη Samsung, οι αποστολές της Huawei μειώθηκαν κατά 42% τους τελευταίους τρεις μήνες του 2020. Αυτό έβαλε την εταιρεία πιο πίσω από τη Samsung, την Apple (AAPL) και τη Xiaomi.

Η Huawei προχώρησε επιθετικά για να αυξήσει την αυτονομία της, στην αντιμετώπιση των κυρώσεων των ΗΠΑ. Ο βραχίονας σχεδίασης chip HiSilicon Technologies αύξησε την παραγωγή των προηγμένων επεξεργαστών Kirin για κινητές συσκευές αμέσως μετά τους περιορισμούς της Ουάσιγκτον. Αλλά η απαγόρευση της χρήσης της αμερικανικής τεχνολογίας, έχει περιορίσει σημαντικά αυτές τις προσπάθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με αρκετούς κινέζους κατασκευαστές τσιπ για πιθανές επενδύσεις που είναι πιθανό να καλύψουν τα κενά στην αλυσίδα εφοδιασμού ημιαγωγών.

Η πλήρωση του κενού λογισμικού που αφέθηκε από την απουσία της Google αποδείχθηκε ακόμη πιο δύσκολη. Ενώ οι υπηρεσίες της Google είναι αποκλεισμένες στην Κίνα, η χρήση του Android επέτρεψε στην Huawei να προσελκύσει χρήστες σε περιοχές όπως η Ευρώπη, πριν από τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Το HarmonyOS της εταιρείας λειτουργεί σε όλες τις συσκευές, ενώ διαθέτει και το AppGallery στη θέση του GooglePlay. Έχει περισσότερους από 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, αλλά δεν διαθέτει μεγάλα ονόματα όπως το Facebook (FB) και το WhatsApp, το οποίο δεν είναι διαθέσιμο για άμεση λήψη.

«Όσο πιο γρήγορα μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις για επιστροφή στο Google, τόσο το καλύτερο», είπε ο Purdy.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα