Πάμε προς κλείσιμο όλων των βαθμίδων των σχολείων!? Τι συζητιέται…..

Μοίρασε την γνώση...

Πληθαίνουν οι φωνές των επιστημόνων, αλλά και των ίδιων των εκπαιδευτικών που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία – Ορατός ο κίνδυνος να ξεφύγει η διασπορά και όταν οδηγηθούμε σε σκληρότερο lockdown να κλειστούμε στα σπίτια με τον ιό στο εσωτερικό των οικιών.

Coupons from Banggood

Ήδη στις κόκκινες περιοχές έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται κρούσματα και σε μαθητές, αλλά και σε καθηγητές και οι δήμαρχοι έχουν αρχίσει να εκφράζουν ανησυχίες διότι αν το 3ο κύμα απλωθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα για άλλη μια φορά οι οικογένειες θα «κλειδωθούν» καθυστερημένα στα σπίτια τους με τον ιό μέσα στο σπίτι.

Διαφήμιση

Προς την κατεύθυνση να κλείσουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης συνηγορούν και αρκετοί επιστήμονες οι οποίοι δεν διστάζουν δημοσίως να καταθέσουν την διαφωνία τους με το άνοιγμα των σχολείων. Η απόφαση για το κλείσιμο όλων των βαθμίδων και της ενίσχυσης της τηλεκπαίδευσης είναι καθαρά πολιτική και δεν έχει άλλα περιθώρια καθυστέρησης. Αν για παράδειγμα το κλείσιμο γίνει την περίοδο που το 3ο κύμα θα βρίσκεται σε έξαρση τότε ίσως πλέον να είναι πολύ αργά.

Google news

Ένα μεγάλο και καθολικό lockdown που θα οδηγήσει σε κλείσιμο του λιανεμπορίου, λόγω της διασποράς στα σχολεία θα είναι τουλάχιστον εγκληματικό από οικονομικής πλευράς.

Να κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων ζήτησε προ ημερών μέσω του ΣΚΑΪ ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής, προειδοποιώντας για επιδημιολογική έκρηξη στην αντίθετη περίπτωση. Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, τα σχολεία άνοιξαν, η κινητικότητα έχει υπεραυξηθεί και για να μη φτάσουμε να κλείσουμε την αγορά, όλα τα σχολεία μπορούν να κλείσουν άμεσα, πριν φτάσουμε στην έκρηξη. «Ήταν υψηλού ρίσκου η απόφαση να ανοίξουμε τα σχολεία, το είχα πει από τις 15 Ιανουαρίου», σημείωσε.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές πριν φτάσουμε στην έκρηξη. Χρειάζεται αυστηροποίηση μέτρων, όχι ελέγχων. Σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αθήνα, πρέπει αυτή τη στιγμή να επανεξετάσουμε ζητήματα», τόνισε. «Κρούσματα αρχίσαμε να βλέπουμε σε νεαρή ηλικία, ευτυχώς που δεν έχουν βαριά συμπτωματολογία, ακόμα οι ΜΕΘ δεν πιέζονται» διευκρίνισε ο κ. Καπραβέλος. «Υπάρχουν κρούσματα και στα παιδιά σε όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο στην Ελλάδα, δεν υπάρχει πια ο μύθος ότι τα παιδιά δεν νοσούν… Υπάρχει χαμηλή ανοσία, χαμηλή διαθεσιμότητα εμβολίων, δεν είμαστε οπλισμένοι», προειδοποίησε.

65 κρούσματα σε νηπιοτροφείο

Παράλληλα έντονες ανησυχίες προκαλούν και περιστατικά όπως αυτό που έγινε σε νηπιοτροφείο της Καλλιθέας στο οποίο έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 65 κρούσματα!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν εντοπίστηκαν 17 περιστατικά Covid-19 από τις 29 Ιανουαρίου, εκ των οποίων 10 εργαζόμενοι και επτά παιδιά. Κατά πληροφορίες μάλιστα βρέθηκε πρώτα μια εργαζόμενη θετική, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν ήταν το πρώτο κρούσμα στο σημείο. Από τότε ξεκίνησε μια διαδικασία ιχνηλάτησης και τα κρούσματα έγιναν 32 (στενές επαφές εργαζομένων και παιδιών). Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ιχνηλάτησης τα κρούσματα έγιναν 65 την περασμένη εβδομάδα. Από τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία τονίζουν πως έχουν «στεγανοποιήσει» το Νηπιοτροφείο, όμως η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει από τα στενά όρια των ελέγχων με δεδομένο το γεγονός ότι οι μεταλλάξεις του ιού διασπείρονται ταχύτατα, ενώ οι μαθητές μπορούν να μεταδίδουν τον ιό όντες ασυμπτωματικοί.


Τις ίδιες απόψεις έχει εκφράσει και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας, προειδοποιώντας ότι κινδυνεύουμε να γίνουμε Πορτογαλία, όπου τα νοσοκομεία ασφυκτιούν με ασθενείς με covid-19. «Δεν έχουμε περιθώριο να περιμένουμε, δεν έχουμε περιθώριο ‘να το δούμε’. Δεν έχουμε περιθώριο να το ξαναδούμε, να κλείσουν τα σχολεία. Κρατεί μηχανές και ‘όπισθεν ολοταχώς’ για να μη βρεθούμε στη θέση της Πορτογαλίας έχουμε δυνατότητα να το αποφύγουμε».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στο Mega τόνισε ότι τα δημοτικά σχολεία λειτουργούν σαν πολλαπλασιαστής της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Εφιαλτικές προβλέψεις για το τρίτο κύμα

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, εκτίμησε πως μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου ο αριθμός των κρουσμάτων θα έχει ανέλθει σε 1.800 και 2.000 μέχρι τις 5 Μάρτη. Σχετικά με την ηλικιακή ομάδα 0-17, υποστήριξε πως οι αναλύσεις δείχνουν μια σαφή σχέση με το κλείσιμο και το άνοιγμα των σχολείων. «Τα σχολεία σε αυτό το κύμα παίζουν ρόλο» είπε.

Ο κ. Τζανάκης υποστήριξε πως το κλείσιμο των σχολείων μπορεί να αντικατασταθεί από την τηλεκπαίδευση, πως ένα τέτοιο μέτρο δεν θα έχει σοβαρή επίπτωση στην οικονομία της χώρας και εξέφρασε την άποψη πως τα σχολεία είναι καλό να κλείσουν. «Προτάσσω αυτή τη δραστηριότητα ως επικείμενη να κλείσει και καλό να κλείσει», ανέφερε.

«Θα πρέπει να ανεχτούμε μια ελέγξιμη κατάσταση στην επιδημία, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει το σύστημα υγείας», είπε ο κ. Τζανάκης και πρόσθεσε πως «δεν μπορούμε να μηδενίσουμε την πανδημία, πρέπει να την ελέγξουμε».

Δυστυχώς ή ευτυχώς η πολιτική ηγεσία επιβάλλεται να είναι μπροστά από τα γεγονότα και όχι να έπεται των καταστάσεων, να μπορεί να προβλέπει και να παρεμβαίνει, αφού μέχρι στιγμής οι ποσότητες των εμβολίων δεν είναι επαρκείς.

Επιτακτική ανάγκη που επιβάλλει η κοινή λογική να κλείσουν τώρα όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης και να επιστρέψουμε στην εξ’ αποστάσεως διδασκαλία με όποιο κόστος. Η πικρή αλήθεια είναι ότι και αυτή η σχολική χρονιά έχει περίπου χαθεί, όσο κι αν κάποιοι αρνούνται να το παραδεχθούν.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram