Παρουσιάστηκε ο πρώτος αισθητήρας εικόνας για smartphone με 100% κάλυψη PDAF!

Η OmniVision Technologies ισχυρίζεται ότι ανέπτυξε τον πρώτο αισθητήρα εικόνας με κάλυψη 100% αυτόματης εστίασης ανίχνευσης φάσης (PDAF) που έχει σχεδιαστεί για smartphone. Η εταιρεία λέει ότι ο νέος αισθητήρας 50 megapixel επιτρέπει βελτιωμένο υπολογισμό απόστασης, ταχύτερη αυτόματη εστίαση και καλύτερη απόδοση χαμηλού φωτισμού.

Αυτός ο νέος αισθητήρας συνδυάζει την υψηλή ανάλυση 50 megapixel με μέγεθος pixel 1,0 micron, επιλεκτικό κέρδος μετατροπής και οπτική μορφή 1 / 1,5-ιντσών με τεχνολογία αυτόματης εστίασης quad phase phase (QPD) και re-μωσαϊκό on-chip. Αυτό το QDP επέτρεψε στην OmniVision να χρησιμοποιεί αυτόματη εστίαση ανίχνευσης φάσης 2 × 2 σε ολόκληρη την περιοχή εικόνας του αισθητήρα για πραγματική κάλυψη 100%.

«Σε αντίθεση με τις τεχνολογίες PDAF microlens και half-shield, οι οποίες καταγράφουν μόνο το 3-6% των δεδομένων ανίχνευσης φάσης, το QPD συλλαμβάνει μοναδικά το 100% αυτών των δεδομένων», γράφει η εταιρεία. «Σε συνδυασμό με το remosaic on-chip για τη σειρά έγχρωμων φίλτρων QPD, το αποτέλεσμα είναι κορυφαία ποιότητα εικόνας για τις ευρείες και υπεριώδεις κύριες κάμερες σε κορυφαία και κορυφαίας τεχνολογίας smartphone».

Παρουσιάστηκε ο πρώτος αισθητήρας εικόνας για smartphone με 100% κάλυψη PDAF!

Η εταιρεία δεν σταματά στα οφέλη της αυτόματης εστίασης και ισχυρίζεται ότι ο αισθητήρας της παρέχει επίσης την καλύτερη απόδοση χαμηλού φωτισμού στην κατηγορία του. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του συνδυασμού του μεγάλου μεγέθους pixel 1,0 micron, του χαμηλού θορύβου χάρη στο επιλεκτικό κέρδος μετατροπής, τη λειτουργία υψηλής απόδοσης μετατροπής και το μεγαλύτερο μέγεθος 1 / 1,5 ιντσών.

“Επιπλέον, αυτός ο αισθητήρας προσφέρει εξαιρετικό HDR μέσω κλιμακωτού συγχρονισμού HDR 2 και 3, μαζί με επιλεκτικό κέρδος μετατροπής για τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ ποιότητας εικόνας χαμηλού φωτισμού και HDR”, συνεχίζει η Omnivision. “Αυτές οι δυνατότητες παρέχουν στους σχεδιαστές κινητών τη μέγιστη ευελιξία για να επιλέξουν την καλύτερη μέθοδο HDR για τις φωτεινές και σκοτεινές περιοχές σε οποιαδήποτε σκηνή”

Χτισμένο στην τεχνολογία στοίβας PureCel Plus-S της OmniVision, το OV50A ενσωματώνει μια σειρά φίλτρων χρώματος on-chip, QPD και remosaic υλικού, το οποίο η εταιρεία λέει ότι προσφέρει μία σημαντικά βελτιωμένη απόδοση αυτόματης εστίασης μαζί με υψηλή ποιότητα, έξοδο 50 megapixel ή βίντεο 8K, σε πραγματικό χρόνο. Αυτός ο αισθητήρας μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει σχεδόν το pixel binning για να εξάγει μια εικόνα 12,5MP για βίντεο 4K με τέσσερις φορές την ευαισθησία, την οποία η OmniVision λέει ότι αποδίδει απόδοση, ισοδύναμη με 2,0 μικρά για προεπισκόπηση και βίντεο.

Το βίντεο μπορεί να έχει έως και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε 8Κ, 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε 4K και 240 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε 1080p Full HD.

“Και στις δύο περιπτώσεις, το OV50A μπορεί να τραβάει με συνέπεια τις εικόνες υψηλότερης ποιότητας, καθώς και να επιτρέπει 2x ψηφιακό ζουμ περικοπής με ανάλυση 12.5MP και διακόπτη γρήγορης λειτουργίας”, γράφει η εταιρεία.

Η OmniVision λέει επίσης ότι το χάσμα μεταξύ των φωτογραφικών μηχανών πλήρους μεγέθους (τις οποίες αποκαλεί DSLR στην ανακοίνωση τύπου) έχει συρρικνωθεί σταθερά και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αυτή η πρόοδος θα χρησιμεύσει περαιτέρω για να το εξαλείψει.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα