Προσφυγή κατά της ανάπτυξης δικτύων 5G στην Ολομέλεια του ΣτΕ….

Με τη σοβαρότητα που επιβάλλει το θέμα, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προετοιμάζονται να αντικρούσουν τα επιχειρήματα 50 πολιτών που έχουν υποβάλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αίτηση ακύρωσης της απόφασης προκήρυξης του διαγωνισμού για την απονομή των συχνοτήτων 5G.

Η συζήτηση της αγωγής κατά του 5G θα γίνει σε επίπεδο Ολομέλειας του ανώτατου δικαστηρίου, σύμφωνα με πληροφορίες στις 5 Μαρτίου, και θα παραστούν, εκτός από το αρμόδιο υπουργείο και την ΕΕΤΤ, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind.

Οι 50 πολίτες επικαλούνται θέματα ακτινοβολίας υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο διαγωνισμός για τις συχνότητες – άδειες πραγματοποιήθηκε χωρίς να προηγηθεί Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) δεν έγινε μελέτη επικινδυνότητας για τον άνθρωπο και δεν ενημερώθηκε το κοινό.

Προφανώς πρόκειται για επιχειρήματα με ισχυρό αντίλογο, καθώς ουσιαστικά αυτό που επιχειρείται να κτυπηθεί είναι η κινητή τηλεφωνία, ενώ να σημειώσουμε ότι η υφιστάμενη νομοθεσία προβλέπει Περιβαλλοντική Μελέτη για κάθε κεραία που εγκαθίσταται. Την ίδια στιγμή το επίπεδο εκπομπών ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην χώρα μας είναι στο 60% έως 70% των ορίων που έχουν θέσει άλλες χώρες της ΕΕ.

Να προσθέσουμε ότι το 2020 η Διεθνής Επιτροπή Προστασίας από τη Μη Ιοντίζουσα Ακτινοβολία (International Commission for Non-Ionizing Radiation Protection – ICNIRP), με τη νέα σύσταση (κατευθυντήριες γραμμές) για τα όρια ασφαλούς έκθεσης στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, επιβεβαίωσε την ασφάλεια των δικτύων κινητής τηλεφωνίας καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι δεν υφίστανται αποδεδειγμένοι κίνδυνοι για την υγεία από τη χρήση κινητών τηλεφώνων.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει, η έκθεση στα δίκτυα 5G θα είναι πολύ χαμηλότερη από αυτά τα όρια με την ICNIRP να τονίζει: «Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάται ο κόσμος είναι ότι οι τεχνολογίες 5G δεν θα είναι σε θέση να προκαλέσουν βλάβη εφόσον τηρούνται οι νέες κατευθυντήριες γραμμές».

Η ICNIRP είναι ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή που συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ / WHO), τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ/ ILO) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα μέλη της ICNIRP δεν απασχολούνται στη βιομηχανία και η χρηματοδότηση της Επιτροπής προέρχεται από εθνικούς και διεθνείς δημόσιους οργανισμούς.

Οι ίδιοι πολίτες είχαν καταθέσει στις 16 Δεκεμβρίου 2020 αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εκτέλεσης της διοικητικής πράξης της ΕΕΤΤ με την οποία εγκρίθηκε η αδειοδότηση των παρόχων και η λειτουργία δικτύου 5G στην Ελλάδα. Η αίτηση απορρίφθηκε και έτσι το ΣτΕ συζητά την αίτηση ακύρωσης που έχει κατατεθεί από τον περασμένο Οκτώβριο στην 7μελη σύνθεση του Δ’ Τμήματος.

Η υπόθεση, παρά την έλλειψη επιχειρημάτων, αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη σοβαρότητα από τους αρμόδιους φορείς καθώς το 5G, η εξέλιξη της κινητής τηλεφωνίας, αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και της Ελλάδας στην πορεία προς την 4η βιομηχανική επανάσταση.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή: https://www.mononews.gr/business/stin-olomelia-tou-ste-i-prosfigi-kata-tis-anaptixis-diktion-5g

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα