ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Νέα μηνύματα – απάτες με κίνδυνο υποκλοπής προσωπικών στοιχείων… Η Vodafone προειδοποιεί!!!

Η Vodafone προειδοποίησε τους πελάτες της για τον κίνδυνο υποκλοπής προσωπικών στοιχείων μέσω email (Phishing) /SMS (Smishing), με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Vodafone:
Θέλουμε να ενημερώσουμε τους συνδρομητές μας ότι σε πολλές χώρες του κόσμου βρίσκεται σε εξέλιξη ηλεκτρονική επίθεση Phishing/Smishing (δηλ. απόπειρα υποκλοπής δεδομένων) μέσω μηνυμάτων email ή/και SMS άγνωστης προέλευσης που προτρέπουν τον παραλήπτη να μεταβεί σε έναν κακόβουλο σύνδεσμο.

Παράδειγμα τέτοιου μηνύματος SMS είναι το ακόλουθο:

Ανακοίνωση Vodafone για απάτες

Η πρακτική αυτή έχει σαν στόχο να εξαπατήσει τον παραλήπτη ώστε να καταχωρήσει προσωπικά στοιχεία και κωδικούς σε παραπλανητικές ιστοσελίδες που προσομοιάζουν με τις επίσημες ιστοσελίδες.

Σε περίπτωση που λάβετε τέτοιου είδους μηνύματα, παρακαλούμε μην πατήσετε στο σύνδεσμο (link) και διαγράψτε τα αμέσως.

Για την προστασία σας από διαδικτυακές απειλές συνιστώνται τα ακόλουθα:

Να μην προβαίνετε σε οποιαδήποτε ενέργεια (όπως άνοιγμα συνημμένων αρχείων ή συνδέσμων) πριν επιβεβαιώσετε την αυθεντικότητα του μηνύματος χρησιμοποιώντας τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας με την εν λόγω εταιρεία ή υπηρεσία.
Σε καμία περίπτωση μην καταχωρείτε προσωπικά δεδομένα, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών ή προσωπικών κωδικών (π.χ. online banking usernames / passwords & OTP-pins) σε τέτοια εισερχόμενα μηνύματα.
Χρησιμοποιείτε τις πιο ενημερωμένες εκδόσεις «Internet browsers» και μην αποθηκεύετε αυτόματα κωδικούς σε ιστοσελίδες που επισκέπτεστε (εμπόρων, τραπεζών, κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.).
Πληκτρολογείτε οι ίδιοι τις διαδικτυακές διευθύνσεις των παραπάνω ιστοσελίδων και μην «ανοίγετε» links που σας έχουν αποσταλεί μέσω email/SMS, ή έχουν δημοσιευτεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ιστοσελίδες άλλων εταιρειών, ακόμα και μηχανών αναζήτησης.
Εάν υποπτευθείτε πιθανή απόπειρα εξαπάτησης σας επικοινωνήστε με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εδώ. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τρόπους προστασίας από τις Διαδικτυακές Απάτες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Europol εδώ.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή: https://www.dikaiologitika.gr/

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα