Προσοχή στα “ΝΟ κούκου”… Αυτά τα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία!!!

Δεκάδες φάρμακα για τον πόνο, την καρδιά, τις αλλεργίες, την πίεση, ακόμα και για τον καρκίνο και την κατάθλιψη μπορεί να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία. Τι πρέπει να κάνουν οι ασθενείς.
Η στυτική δυσλειτουργία είναι πολύ συνηθισμένη στους άνδρες, ιδίως στις ηλικίες άνω των 40 ετών. Η εμφάνισή της δεν είναι «φυσιολογική απόρροια της ηλικίας», όπως νομίζουν πολλοί άνδρες. Έχει πάντοτε οργανικές ή/και ψυχολογικές αιτίες, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η λήψη ορισμένων φαρμάκων.

Όπως εξηγούν ειδικοί από την Cleveland Clinic, στο Οχάιο, περισσότερα από 200 συνταγογραφούμενα φάρμακα έχουν συσχετισθεί με την στυτική δυσλειτουργία. Τα φάρμακα αυτά χορηγούνται για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων υγείας, αλλά στις παρενέργειές τους συμπεριλαμβάνονται τα προβλήματα στύσεως.

Αυτά σχετίζονται με τον τρόπο δράσης τους. Και αυτό, διότι κατά την αντιμετώπιση άλλων παθήσεων και διαταραχών, μπορεί στην πορεία να επηρεάσουν τις ορμόνες, τα νεύρα ή την κυκλοφορία του αίματος στον άνδρα.

Η καλή στύση, όμως, προϋποθέτει υγιή ορμονικά επίπεδα, καλή νεύρωση και καλή αιμάτωση του πέους. Όταν κάποιος απ’ όλους αυτούς τους μηχανισμούς δεν λειτουργεί ομαλά, η συνέπεια μπορεί να είναι η στυτική δυσλειτουργία.

Εάν λοιπόν λαμβάνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή και παρουσιάσετε δυσκολίες απόκτηση ή/και τη διατήρηση της στύσης, συμβουλευθείτε τον θεράποντα γιατρό σας. Αν κρίνει πως παίζουν ρόλο τα φάρμακα που λαμβάνετε, μπορεί να σας προτείνει κάποια τροποποίηση στην αγωγή σας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διακόψετε ή να αλλάξετε μόνοι τα φάρμακά σας.

Ποια είναι τα ύποπτα φάρμακα
Στα φάρμακα που αναγράφουν τη στυτική δυσλειτουργία στις ανεπιθύμητες ενέργειές τους (παρενέργειες) συμπεριλαμβάνονται ορισμένα:

Διουρητικά (λαμβάνονται για να αυξηθεί η αποβολή ούρων)
Αντιυπερτασικά
Αντισταμινικά (για τις αλλεργίες)
Αντικαταθλιπτικά
Φάρμακα για τη νόσο Πάρκινσον
Αντιαρρυθμικά (είναι φάρμακα για τις καρδιακές αρρυθμίες)
Ηρεμιστικά
Μυοχαλαρωτικά
Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη (ισχυρά αναλγητικά)
Ανταγωνιστές των υποδοχέων Η2 της ισταμίνης (χορηγούνται για παθήσεις του πεπτικού)
Ορμόνες
Χημειοθεραπείες
Φάρμακα για τον καρκίνο του προστάτη
Αντιεπιληπτικά
Οπιοειδή
Προσοχή και στη χρήση ουσιών
Εκτός από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, υπάρχουν και διάφορες ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία. Άλλες από αυτές είναι νόμιμες και άλλες όχι. Μεταξύ άλλων, με τα προβλήματα στύσεως συσχετίζονται:

Το αλκοόλ
Η νικοτίνη
Οι αμφεταμίνες
Τα βαρβιτουρικά
Η κοκαΐνη
Η μαριχουάνα
Η μεθαδόνη
Τα οπιούχα
Οι ουσίες αυτές επηρεάζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκέφαλος, νωτιαίος μυελός) και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία. Έτσι, μπορεί να οδηγήσουν σε μόνιμη στυτική δυσλειτουργία.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή: https://www.iatropedia.gr/

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα