Στα ύψη και πάλι τα καύσιμα…. εκτός από ένα!?!?

Οι τιμές των υγρών καυσίμων πήραν για τα καλά ξανά την ανιούσα, αφού οι αυξήσεις που έχουν γίνει είναι σημαντικές από τις αρχές του έτους. Σύμφωνα με τις τιμές που ανακοινώνει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι τρέχουσες μέσες τιμές λιανικής πώλησης καυσίμων για όλη την Ελλάδα με τελευταία μέτρηση τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου είναι οι εξής:

Αμόλυβδη 95 οκτανίων 1,539 €/λτ. (έναντι 1,437 €/λτ. την 1η Ιανουαρίου 2021): Αύξηση 0,102 €/λτ.

Αμόλυβδη 100 οκτανίων 1,715 €/λτ. (έναντι 1,631 €/λτ.): Αύξηση 0,084 €/λτ.

Diesel κίνησης 1,280 €/λτ. (έναντι 1,167 €/λτ.): Αύξηση 0,113 €/λτ.

Υγραέριο κίνησης 0,820 €/λτ. (έναντι 0,764 €/λτ.): Αύξηση 0,056 €/λτ.

Η αύξηση της τιμής κατά 0,102€/λτ. στη βενζίνη των 95 οκτανίων και κατά 0,113€/λτ. στο πετρέλαιο, σημαίνει ότι για ένα ρεζερβουάρ των 50 λίτρων το επιπλέον κόστος ανέρχεται σε 5,1 ευρώ και 5,7 ευρώ αντίστοιχα. Όσοι κάνουν αρκετά χιλιόμετρα καθημερινά για να πάνε στην εργασία τους, καθώς και οι εταιρείες των μεταφορών, θα κληθούν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οι χαμηλότερες τιμές έχουν καταγραφεί στο Νομό Δράμας, με μέση τιμή βενζίνης 95 Οκτανίων στα 1,506 €/λτ. και πετρελαίου στα 1,247 €/λτ. (1,515 €/λτ. και 1,259 €/λτ. στην Αττική και 1,509 €/λτ. και 1,256 €/λτ. στο Ν. Θεσσαλονίκης). Στο αντίθετο άκρο, τα πιο ακριβά καύσιμα πληρώνουν οι κάτοικοι του Ν. Κυκλάδων (1,750 €/λτ. τη βενζίνη και 1,463 €/λτ. το ντίζελ).

Ωστόσο, υπάρχει και ένα καύσιμο που έχει παραμείνει με σταθερή τιμή εδώ και μήνες, ενώ σε συνδυασμό με τη χαμηλή κατανάλωση των αυτοκινήτων που το καίνε, οι οδηγοί τους έχουν βγει για ακόμα μία φορά κερδισμένοι. Το φυσικό αέριο κίνησης πωλείται στα 0,834 ευρώ το κιλό, που σημαίνει ότι για ένα αυτοκίνητο με κατανάλωση 3-5 κιλά/100 χλμ. (ανάλογα το μοντέλο), το κόστος είναι μόλις 2,5-4 €/100 χλμ. Συγκριτικά, για ένα οικονομικό βενζίνης με κατανάλωση 7 λτ./100 χλμ., το κόστος είναι σχεδόν τριπλάσιο, στα 11 €/χλμ.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα