Σύμφωνα με πληροφορίες, τα Apple Glasses θα χρησιμοποιούν οθόνες micro OLED – για αυτό είναι σημαντικό

Τα Apple Glasses, ή το φημολογημένο ζευγάρι φακών μικτής πραγματικότητας της Apple, ενδέχεται να διαθέτει αποκλειστικές οθόνες micro OLED που έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον προμηθευτή chip της εταιρείας.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Nikkei Asia, η Apple και η TSMC συνεργάζονται σε οθόνες micro OLED, οι οποίες “είναι πολύ λεπτότερες και μικρότερες” από τις οθόνες OLED που βρίσκονται στα smartphone ή τηλεοράσεις. Η τεχνολογία micro OLED απαιτεί επίσης λιγότερη ισχύ, καθιστώντας την “πιο κατάλληλη για χρήση” σε μια φορητή συσκευή όπως γυαλιά AR.

Για να μην συγχέεται με την τεχνολογία τηλεόρασης microLED που κερδίζει έλξη στον χώρο οικιακής ψυχαγωγίας, το micro OLED είναι διαφορετικό από τις υπάρχουσες οθόνες LCD ή OLED. Έχει σχεδιαστεί σε πολύ μικρά υποστρώματα waffer, παρά σε γυάλινα που προτιμούνται για μεγαλύτερες οθόνες.

Η δημιουργία μιας νέας φυλής οθόνης δεν είναι απλή δουλειά – γι ‘αυτό οι πηγές ανέφεραν επίσης ότι το micro OLED θα χρειαστεί αρκετά χρόνια για να φτάσει στη μαζική παραγωγή για οποιοδήποτε υλικό της Apple.

Οπότε, πού ορίζουμε το χρονοδιάγραμμα για τα Apple Glasses!? Λοιπόν, εάν η Apple έχει δεσμευτεί να εξοπλίσει τα πρώτα της γυαλιά AR με τις οθόνες micro OLED της TSMC, οι περισσότερες διαρροές ημερομηνίας κυκλοφορίας που έχουμε δει μέχρι στιγμής είναι πιθανώς εκτός βάσης. Το Insider intel τοποθετεί την ημερομηνία κυκλοφορίας οπουδήποτε από την Άνοιξη του 2021 έως το τέλος του 2023.

Τούτου λεχθέντος, το micro OLED θα μπορούσε να σχεδιαστεί για ένα μοντέλο Apple Glass επόμενης γενιάς. Η πρώτη γενιά θα μπορούσε να ξεκινήσει νωρίτερα με ένα τροποποιημένο σχέδιο όπως αυτό σε αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, για παράδειγμα. Οι πηγές της Nikkei θα μπορούσαν επίσης να έχουν αναξιόπιστες πληροφορίες. Παρόλο που ο ιστότοπος έχει αποδείξει ένα αποδεδειγμένο ιστορικό, είναι πάντα συνετό να λαμβάνετε φήμες για το Apple Glass με προσοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταιρείες εργάζονται σε μια μυστική εγκατάσταση στην Ταϊβάν, όπου η Apple μετέφερε τουλάχιστον ένα μέρος της παραγωγής AirPods και Apple Watch πέρυσι. Θα είχε νόημα για την Apple να δοκιμάσει πώς λειτουργούν τα γυαλιά AR σε σχέση με τα ακουστικά και τα φορητά της, αλλά αυτό είναι μόνο η περιέργειά μου στη δουλειά.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα