Tα Iphone «ξεκλειδώνουν» και στην πανδημία! Πώς οι κάτοχοι θα χρησιμοποιούν το FACE ID φορώντας μάσκα!!!

Η έκδοση iOS 14.5 της εταιρείας θα επιτρέψει στους χρήστες που φορούν μάσκα στο πρόσωπό τους να έχουν πρόσβαση σε συσκευές με τη βοήθεια του αισθητήρα καρδιακού ρυθμού της Apple Watch.

Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας, η Apple έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα του πώς να ξεκλειδώσετε το  iPhone σας με FaceID χωρίς να αφαιρέσετε τη μάσκα προσώπου σας.

Στην τελευταία έκδοση του iOS, το λειτουργικό σύστημα για iPhone, το οποίο αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν μια ρύθμιση που κάνει το FaceID να λειτουργεί ακόμα κι αν φορεθεί μάσκα, αλλά μόνο αν συνοδεύεται από το  Apple Watch.


Η δυνατότητα, η οποία δανείζεται από μια παρόμοια επιλογή που ήταν από καιρό διαθέσιμη σε υπολογιστές Mac, εκμεταλλεύεται τον αισθητήρα του καρδιακού παλμού του Apple Watch. Αυτό σημαίνει ότι μόλις το ρολόι ξεκλειδωθεί, μπορεί να παραμείνει ξεκλείδωτο και ασφαλές γνωρίζοντας ότι εξακολουθεί να βρίσκεται στην κατοχή του ιδιοκτήτη του.

Οι μάσκες προσώπου έχουν αποδειχθεί  «αγκάθι»  για την Apple, η οποία άλλαξε τις περισσότερες συσκευές της από την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων σε αναγνώριση προσώπου τα τελευταία τρία χρόνια. Αν και θα μπορούσε να παρέχεται η ταυτοποίηση από το άνω μισό του προσώπου και τα περιγράμματα που είναι ορατά κάτω από τη μάσκα, δεν αρκεί ώστε να λειτουργεί με ασφάλεια.


Σημειώνεται ότι στα μέσα Μαΐου, η Apple κυκλοφόρησε μια ενημέρωση λογισμικού για iPhone που επέτρεπε να αναγνωρίσει το Iphone πότε ο χρήστης φορούσε μάσκα και να παραλείψει να ζητήσει κωδικό πρόσβασης από τον χρήστη.

Το Apple Watch δεν επιτρέπει στους κατόχους iPhone να παρακάμψουν εντελώς το FaceID. Εάν φορούν μάσκα και ξεκλείδωτο ρολόι, θα πρέπει να κοιτάξουν το τηλέφωνό τους για να επιβεβαιώσουν το ξεκλείδωμα. Ωστόσο, η ρύθμιση, η οποία πρέπει να ενεργοποιηθεί, μειώνει την ακρίβεια που απαιτείται ώστε  το iPhone να  βλέπει πραγματικά τον ιδιοκτήτη του.

Επίσης, θα μετρηθεί η ισχύς του σήματος Bluetooth μεταξύ του τηλεφώνου και του ρολογιού, για να διασφαλιστεί ότι κρατείται από το ίδιο άτομο – παρόμοιο με τον τρόπο που ένα σύστημα εντοπισμού επαφής Covid-19 χρησιμοποιεί Bluetooth για να εκτιμήσει την απόσταση μεταξύ δύο συσκευών.

Η νέα λειτουργία θα εισαχθεί στο πλαίσιο της ενημέρωσης iOS 14.5 της Apple, η οποία δεν έχει ακόμη εκτιμώμενη ημερομηνία κυκλοφορίας. Παράλληλα με τις αλλαγές στο FaceID, θα περιλαμβάνει υποστήριξη για Playstation 5 και Xbox Series σε iPhone. Θα παρουσιάσει επίσης τη δυνατότητα διαφάνειας παρακολούθησης εφαρμογών της Apple, μια νέα ρύθμιση απορρήτου που κήρυξε τον  «πόλεμο» μεταξύ της εταιρείας και του Facebook.

Ειδικές προσφορές


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή: https://www.skai.gr/

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

 

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα