Επεκτείνονται όλοι σιγά… σιγά!?!?…. Ο Κωτσόβολος μετά τα Jumbo… βγαίνει εκτός Ελλάδας!!!

Μία σκέψη που υπήρχε εδώ και χρόνια αλλά τελικά συνεχώε αναβάλλονταν, φαίνεται πως πλέον θα γίνει πραγματικότητα για τον Κωτσόβολος. Παρά το χτύπημα από την υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, η γνωστή εταιρεία ηλεκτρικών ειδών κάνει επιτέλους το μεγάλο βήμα.

Μέσα στο φετινό καλοκαίρι αναμένεται να λειτουργήσουν τα δύο πρώτα καταστήματα της «Κωτσόβολος» στην Κύπρο, βήμα με το οποίο η εταιρεία, θυγατρική του βρετανικού ομίλου Dixons Carphone, αποκτά την πρώτη της παρουσία εκτός Ελλάδας.

Τα δύο καταστήματα, ένα στη Λευκωσία και ένα στη Λεμεσό, πρόκειται να ξεκινήσουν να λειτουργούν ταυτόχρονα, ενώ η επένδυση της «Κωτσόβολος» στην Κύπρο περιλαμβάνει ακόμη logistics center και ανάπτυξη ηλεκτρονικού καταστήματος.

Ο αρχικός σχεδιασμός της εταιρείας προέβλεπε την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων τον Μάιο, όμως η πανδημία και οι περιορισμοί που θέτει στις μετακινήσεις μετέθεσε τα εγκαίνια για αργότερα.

Στόχος, πάντως, είναι να ξεκινήσει η λειτουργία των καταστημάτων στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο της νέας οικονομικής χρήσης της «Κωτσόβολος», δηλαδή στο διάστημα Μαΐου – Ιουλίου (σ.σ. η οικονομική χρήση της εταιρείας ξεκινά την 1η Μαΐου κάθε χρόνο και ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου της επόμενης χρονιάς).

Αυτή τη στιγμή στην κυπριακή αγορά ηλεκτρικών συσκευών και προϊόντων τεχνολογίας ο μόνος μη τοπικός «παίκτης» που δραστηριοποιείται είναι η Public (του Olympia Group, συμφερόντων Π. Γερμανού), η οποία επίσης αναμένεται να αποκτήσει πιο ενεργό παρουσία στην Κύπρο στην κατηγορία των ηλεκτρικών συσκευών με καταστήματα υπό το σήμα της MediaMarkt.

Κυριότερες εταιρείες του κλάδου στην κυπριακή αγορά είναι η Scandia, η Megaelectric, η Electroline, ενώ δραστηριότητα στην εν λόγω κατηγορία ανέπτυξαν και άλλοι όμιλοι από παράπλευρους τομείς του εμπορίου, όπως το Super Home Center που πρόκειται για κατάστημα DIY (Do It Yourself) κ.ά.

Η χρήση 2019/2020 έκλεισε για την «Κωτσόβολος» με κύκλο εργασιών 546,84 εκατ. ευρώ έναντι 531,45 εκατ. ευρώ στη χρήση 2018/2019 με τα κέρδη προ φόρων να διαμορφώνονται στα 18,29 εκατ. ευρώ (έναντι 16,67 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση) και τα κέρδη μετά από φόρους στα 11,45 εκατ. ευρώ έναντι 9,88 εκατ. ευρώ στη χρήση 2018/2019.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Dixons Carphone το διάστημα των δέκα εβδομάδων που ολοκληρώθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2021, διάστημα το οποίο περιλαμβάνει το δεύτερο lockdown, οι πωλήσεις της «Κωτσόβολος» υποχώρησαν κατά 13% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019/2020.

Το ίδιο διάστημα, βεβαίως, οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν στο 48% του συνολικού τζίρου της εταιρείας από 8% το αντίστοιχο διάστημα 2019/2020.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή:  https://xristika.gr/

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα