Το Chrome δοκιμάζει ένα κουμπί παρακολούθησης (Follow) για ιστότοπους!

Το Chrome Canary, η νυχτερινή beta έκδοση του προγράμματος περιήγησης, που είναι για προγραμματιστές, δοκιμάζει ένα νέο κουμπί Follow, όπως εντοπίστηκε στο Android από τους εκδότες του Chrome Story. Το κουμπί εμφανίζεται στην αρχική σελίδα ενός ιστότοπου, καθώς και στο μενού του προγράμματος περιήγησης:

Το Chrome Story υποθέτει ότι ενδέχεται να ενσωματωθεί στη λειτουργία Discover της Google, επιτρέποντας στους ιστότοπους να προστίθενται εύκολα σε αυτήν τη ροή. Άλλοι εικάζουν ότι η Google μπορεί να δημιουργεί έναν αντικαταστάτη για τον Google Reader.

Οποιοσδήποτε υποψία ότι ο Google Reader μπορεί ν’ αναστηθεί, πάντα προκαλεί αναστάτωση, καθώς πολλοί πιστοί χρήστες εξακολουθούν να πενθούν για τον αγαπημένο αναγνώστη RSS, ο οποίος διακόπηκε το 2013. Η σύνδεση αυτής της νέας λειτουργίας Follow με το Discover μπορεί να είναι η πλησιέστερη που μπορεί να φέρει η Google πίσω. Ένας αναγνώστης RSS με πλήρεις δυνατότητες πιθανότατα θα εξακολουθεί να είναι μια καλύτερη επιλογή για πλήρη έλεγχο των ροών σας και του τρόπου εμφάνισης. Ωστόσο, ενδέχεται να είναι δυνατό για τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εργαλεία που να συλλέγουν και να συγκεντρώνουν τις ροές που καταγράφονται με το κουμπί Παρακολούθηση.

Πριν από την έκρηξη των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, τα κουμπιά RSS εμφανίστηκαν σε εμφανή θέση σε ιστολόγια WordPress. Το να έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε έναν ιστότοπο για νέες ενημερώσεις, χωρίς να χρειάζεται να ελέγξετε ξανά με μη αυτόματο τρόπο, ήταν ένα σημαντικό χαρακτηριστικό εάν θέλετε να βρεθείτε στη νεογέννητη μπλογκόσφαιρα. Το RSS είναι ακόμα ζωντανό και καλά, ακόμη και αν η παρακολούθηση μιας λίστας ιστότοπων δεν είναι ο πρωταρχικός τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι λαμβάνουν τα νέα τους σήμερα. Πολλοί χρήστες του Διαδικτύου δεν γνωρίζουν το πρώτο πράγμα για την εγγραφή σε ροές δεδομένων, αλλά η νέα λειτουργία “Ακολουθήστε” της Google μπορεί να κάνει την ιδέα πιο προσιτή.

Το Canary είναι ασταθές, αλλά αν θέλετε να ελέγξετε τις δυνατότητες στην αιχμή της ανάπτυξης του Chrome, μπορείτε να εγκαταστήσετε το Canary για Android μαζί με το κανονικό πρόγραμμα περιήγησής σας και να επιλέξετε πότε θα το ξεκινήσετε. Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, το κουμπί Follow δεν ήταν στην τελευταία έκδοση, αλλά η Google μερικές φορές βάζει λειτουργίες και τις βγάζει ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη. Θα ακολουθήσουμε για να δούμε πώς διαμορφώνεται.

Εσείς πάντως εάν θέλετε να παρακολουθείτε για ότι νέο ανεβαίνει στο iTechNews.gr, απλώς πατάτε την μπλε καμπάνα που βρίσκεται στ’ αριστερά και αυτό ήταν, γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις μας.    Εάν κάποια στιγμή αποφασίσετε ότι θέλετε να ξεγραφτείτε, απλώς κάνετε την ίδια διαδικασία.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

 

 

 

 

 

 

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα