Το σκληρό lockdown μεταφράζεται σε κατανάλωση δεδομένων στα ύψη για τους παρόχους! Δείτε πως έχουν προετοιμαστεί για τα δύσκολα!

Έτοιμοι αποδεικνύονται οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι για ενδεχόμενο σκληρό lockdown, το οποίο θα μπορούσε να εκτινάξει την κατανάλωση δεδομένων στα ύψη.

Παράγοντες της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, ανέφεραν ότι τα δίκτυα άντεξαν στην αιφνίδια συνθήκη του πρώτου lockdown κατά την διάρκεια του οποίου η κίνηση των δεδομένων ανέβηκε κατακόρυφα. «Οπότε και δεν υπάρχει περίπτωση να μην αντέξουν εάν προχωρήσουμε σε εφαρμογή αντίστοιχων μέτρων, ειδικά εφόσον από πλευράς τους έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες αναβάθμισης με στόχο την αύξηση της χωρητικότητας του δικτύου».

Σημειωτέο ότι το σύνολο των παρόχων δρομολογεί ετησίως υψηλές επενδύσεις για την αναβάθμιση των δικτύων προ οικονομώντας την δυνητική αύξηση της ζήτησης. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες το ποσό που επενδύθηκε το προηγούμενο διάστημα δεν κατέγραψε κάποια ιδιαίτερη αύξηση, ώστε να μπορεί να χαρακτηριστεί ως πρόσθετη δαπάνη λόγω πανδημίας.

Το γεγονός ότι τα δίκτυα άντεξαν την περίοδο του Μαρτίου όταν και πολλαπλές καθημερινές δραστηριότητες μεγάλου μέρους του πληθυσμού όπως η εργασία και η εκπαίδευση μεταφέρθηκαν online, επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της Ookla για την περίοδο εκείνη.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία της Ookla, της εταιρείας που διαχειρίζεται το Speedtest.com, την περίοδο του Μαρτίου όπου και πολλές υπηρεσίες κι εργασίες μεταφέρθηκαν online η μείωση της μέσης ταχύτητας, όσον αφορά τη λήψη και αποστολή δεδομένων στις ευρυζωνικές συνδέσεις στη χώρα ήταν πολύ μικρή εν συγκρίσει με τον αριθμό των επιχειρήσεων που προχώρησαν σε τηλεργασία και το σύνολο της μαθητικής κοινότητας που εφάρμοσε την τηλεκπαίδευση.

Κατά το πρώτο lockdown στα σταθερά δίκτυα η μέση ταχύτητα λήψης δεδομένων(download) μέσω σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων από τα 25,92 Mbps την εβδομάδα 9-15/3 από τα 26,59 Mbps του Φεβρουαρίου έπεσε στα 24,55 Mbps. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και όσον αφορά στη μέση ταχύτητα αποστολής δεδομένων (upload) μέσω σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων, η οποία από τα 5,84 Mbps την εβδομάδα 9-15/3 έπεσε στα 5,08 Mbps.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα