Το σκληρό lockdown μεταφράζεται σε κατανάλωση δεδομένων στα ύψη για τους παρόχους! Δείτε πως έχουν προετοιμαστεί για τα δύσκολα!

Μοίρασε την γνώση...

Έτοιμοι αποδεικνύονται οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι για ενδεχόμενο σκληρό lockdown, το οποίο θα μπορούσε να εκτινάξει την κατανάλωση δεδομένων στα ύψη.

banner

Παράγοντες της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, ανέφεραν ότι τα δίκτυα άντεξαν στην αιφνίδια συνθήκη του πρώτου lockdown κατά την διάρκεια του οποίου η κίνηση των δεδομένων ανέβηκε κατακόρυφα. «Οπότε και δεν υπάρχει περίπτωση να μην αντέξουν εάν προχωρήσουμε σε εφαρμογή αντίστοιχων μέτρων, ειδικά εφόσον από πλευράς τους έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες αναβάθμισης με στόχο την αύξηση της χωρητικότητας του δικτύου».

Σημειωτέο ότι το σύνολο των παρόχων δρομολογεί ετησίως υψηλές επενδύσεις για την αναβάθμιση των δικτύων προ οικονομώντας την δυνητική αύξηση της ζήτησης. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες το ποσό που επενδύθηκε το προηγούμενο διάστημα δεν κατέγραψε κάποια ιδιαίτερη αύξηση, ώστε να μπορεί να χαρακτηριστεί ως πρόσθετη δαπάνη λόγω πανδημίας.

Google news

Το γεγονός ότι τα δίκτυα άντεξαν την περίοδο του Μαρτίου όταν και πολλαπλές καθημερινές δραστηριότητες μεγάλου μέρους του πληθυσμού όπως η εργασία και η εκπαίδευση μεταφέρθηκαν online, επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της Ookla για την περίοδο εκείνη.

Redmagic WW Cafago WW

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία της Ookla, της εταιρείας που διαχειρίζεται το Speedtest.com, την περίοδο του Μαρτίου όπου και πολλές υπηρεσίες κι εργασίες μεταφέρθηκαν online η μείωση της μέσης ταχύτητας, όσον αφορά τη λήψη και αποστολή δεδομένων στις ευρυζωνικές συνδέσεις στη χώρα ήταν πολύ μικρή εν συγκρίσει με τον αριθμό των επιχειρήσεων που προχώρησαν σε τηλεργασία και το σύνολο της μαθητικής κοινότητας που εφάρμοσε την τηλεκπαίδευση.

Κατά το πρώτο lockdown στα σταθερά δίκτυα η μέση ταχύτητα λήψης δεδομένων(download) μέσω σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων από τα 25,92 Mbps την εβδομάδα 9-15/3 από τα 26,59 Mbps του Φεβρουαρίου έπεσε στα 24,55 Mbps. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και όσον αφορά στη μέση ταχύτητα αποστολής δεδομένων (upload) μέσω σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων, η οποία από τα 5,84 Mbps την εβδομάδα 9-15/3 έπεσε στα 5,08 Mbps.


 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram