Anycubic Photon Mono SE – Σας δείχνουμε τον καλύτερο 3D εκτυπωτή με ρητίνη!

Σας έχω δείξει εδώ και κάμποσο καιρό στο κανάλι του iTechNews.gr ένα βίντεο που έχει γίνει σε συνεργασία με τον Unpackman, την παρουσίαση του 3D εκτυπωτή Anycubic Photon Mono SE. Η αλήθεια είναι ότι εγώ έκανα ένα πρώτο unboxing μόνο, ενώ την κύρια δουλειά στο βίντεο την έκανε ο Unpackman. Όσοι ασχολούνται με 3D εκτυπωτές είναι σίγουρο ότι ξέρουν την Anycubic και πιστεύω έχω δει ή μπορεί και να ξέρουν από κοντά και τον εκτυπωτή που σας παρουσιάσαμε εδώ, τον Photon Mono SE. Η αλήθεια είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι απλά ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!! Βέβαια η όλη διαδικασία δεν είναι και πάρα πολύ εύκολη, αλλά το αποτέλεσμα είναι σίγουρο ότι θα σας αποζημιώσει! Αλλά ας δούμε τι μου ήρθε από την Anycubic και να γνωρίσουμε από κοντά τον φοβερό αυτό 3D εκτυπωτή.

Ο εκτυπωτής μου ήρθε από την εταιρεία την ίδια. Δυστυχώς είχα ένα ψιλοθεματάκι με το τελωνείο που λύθηκε αμέσως φυσικά. Εσείς εάν θέλετε να είστε σίγουροι, τον 3D εκτυπωτή μπορείτε να τον πάρετε και από το Banggood, όπου σας έρχεται ο εκτυπωτής από την Τσεχία, άρα σίγουρα ΔΕΝ έχετε θέμα με το τελωνείο και θα τον έχετε και γρήγορα! Υπόψιν έχει μόνο 10 κομμάτια, οπότε εάν το σκέφτεστε, καλό είναι να μην το αργήσετε!

Ο εκτυπωτής μου ήρθε σαν ένα μεγάλο πακέτο. Εξάλλου αυτό φαίνεται και στο βίντεο που θα δείτε πιο κάτω. Ανοίγοντας την συσκευασία, μέσα σε φελιζόλ, υπήρχε ο εκτυπωτής με αρκετά απαραίτητα αξεσουάρ. Ποια είναι αυτά? Δείτε:

Ουσιαστικά αυτά βλέπετε ανοίγοντας το πακέτο του ταχυδρομείου…

Τα αξεσουάρ που έχει μέσα είναι σίγουρο ότι τα χρειάζεστε όλα και είναι απαραίτητα. Το μόνο που λείπει είναι ένα ζευγάρι προστατευτικά γυαλιά, για να ολοκληρωθεί η προστασία σας από τυχόν σταγόνες από ρητίνη ή οτιδήποτε. Επίσης εμένα ο εκτυπωτής μου ήρθε και μ’ ένα λίτρο ρητίνης της Anycubic, που δυστυχώς δεν τα πήγε πολύ καλά, περιέργως….!

Ας δούμε όμως λίγο τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εκτυπωτή. Κατ’ αρχάς είναι μεταλλικός, κάτι που το κάνει πάρα πολύ καλό σαν κατασκευή. Το μόνο αρνητικό που έχω να πω εδώ είναι η μάλλον χαλαρή σύνδεση του καπακιού με το υπόλοιπο κουτί. Αλλά το ότι ο SE είναι μεταλλικός, είναι μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο! Το ANYCUBIC Photon Mono SE διαθέτει μία οθόνη αφής 3.5″ στο μπροστινό κάτω μέρος, όπου δίνεται τις εντολές σας στον εκτυπωτή τι να κάνει.

Ο εκτυπωτής έχει δυνατότητα να τον διαχειριστείτε και ασύρματα, από το κινητό σας, μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής που έχει η Anycubic, την Photon Controller. Φυσικά διαθέτει και USB θύρα, για να περάσετε στον εκτυπωτή την δημιουργία σας που έχετε αποθηκεύσει σε κάποιο USB στικάκι. Επίσης διαθέτει στο πλάι διακόπτη ON/OFF, κάτι το πολύ χρήσιμο και πρακτικό. Η κεραία για την ασύρματη σύνδεση είναι στο πίσω μέρος του εκτυπωτή, ενώ εκεί υπάρχουν και οι σχάρες για να βγαίνει έξω η θερμότητα που παράγεται μέσα στον εκτυπωτή κατά την διαδικασία δημιουργίας της 3D εκτύπωσής σας.

Οι διαστάσεις του εκτυπωτή είναι 220 x 200 x 100 mm. Μέσα το λεκανίδιο είναι 130 x 78 x 160 mm, χρησιμοποιεί ρητίνη 405nm UV και συνολικά ο εκτυπωτής ζυγίζει ~8.2 kg. Όπως σας είπα και πιο πάνω, αυτή η έκδοση του 3D εκτυπωτή είναι με μεταλλικό σώμα, μία φοβερή αναβάθμιση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Αυτό και μόνο σας κάνει σίγουρα να αισθάνεστε ότι έχετε ένα πάρα πολύ καλό και ακριβό εκτυπωτή, που τουλάχιστον στο πρώτο μέρος συμφωνώ απόλυτα! Όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες, διαθέτει γυάλινες προσόψεις με ένα κίτρινο χρώμα. Η επικάλυψη αυτή υπάρχει για την δικιά σας προστασία, ώστε να μην έχετε πρόβλημα με την υπεριώδη ακτινοβολία που χρησιμοποιεί. Βέβαια εάν θέλετε μπορείτε να το βγάλετε, αλλά θα σας πρότεινα να μην το κάνετε. Επίσης θα συμφωνήσετε μαζί μου, ότι έτσι όπως είναι φαίνεται πάρα πολύ εντυπωσιακός και επιπρόσθετα προστατεύεται και από την όποια πιθανή έκθεση του στον ήλιο. Μέσα όπως βλέπετε, ο εκτυπωτής διαθέτει διπλές γραμμικές ράγες με μία βίδα μόλυβδου, που λειτουργούν πολύ καλά και καταφέρνουν να διατηρήσουν την πλατφόρμα κατασκευής σταθερή και το κρεβάτι, το λεκανίδιο ουσιαστικά, που διαθέτει σύστημα ισοπέδωσης, να είναι πάντα κλειδωμένο στη θέση του μετά την εκτύπωση.

Η ποιότητα εκτύπωσης στο Mono SE είναι εξαιρετική. Η αλήθεια είναι ότι επειδή δεν είμαι και πολύ σχετικός με το άθλημα, είδα κάμποσα βίντεο στο youtube σχετικά με 3D εκτυπωτές που χρησιμοποιούν ρητίνη, για να δω και να ξέρω τι μου γίνεται, οπότε γνωρίζω ότι σχεδόν όλοι οι 3D εκτυπωτές ρητίνης έχουν εξαιρετική ποιότητα κατασκευής μοντέλων, αλλά όλες οι βελτιώσεις στον Mono SE, τον κάνουν ακόμη και στις μικρότερες λεπτομέρειες να ξεχωρίζει. Δείτε απλώς το κρανίο-νησί που βγήκε από τον εκτυπωτή, τι φοβερή λεπτομέρεια έχει. Και υπόψιν το δημιούργημα είναι φρέσκο και όχι βαμμένο να φαίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό!

Το ύψος στρώματος είναι 0,01 mm – 0,15 mm. Η ανάλυση XY είναι 0,051 mm 2560 x 1620 (2Κ). Επειδή το Anycubic Mono SE διαθέτει μονόχρωμη οθόνη LCD, μπορεί να επιτύχει απίστευτη ταχύτητα για έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή. Ουσιαστικά η έκδοση SE θεωρείτε ο πιο γρήγορος 3D εκτυπωτής από αυτούς που χρησιμοποιούν ρητίνη. Βέβαια μην νομίζεται ότι η δημιουργία που σας έδειξα πιο πάνω ή ότι βλέπετε στο διαδίκτυο, γίνονται σε δευτερόλεπτα…δυστυχώς δεν πάει έτσι. Το Anycubic Mono SE μπορεί να εκτυπώσει σε ταχύτητες στρώματος 1,5 – 2,5 δευτερόλεπτα ανάλογα με τη ρητίνη. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εκτυπώσετε το ίδιο μοντέλο σε περίπου 60 τοις εκατό του χρόνου που θα χρειαζόταν μια κανονική οθόνη LCD, δηλαδή από το προηγούμενο μοντέλο. Αυτό είναι μια πολύ τεράστια εξοικονόμηση, ειδικά εάν είστε κάποια μικρή επιχείρηση που κάνετε μοντέλα για κέρδος. Η σύνδεση στο Διαδίκτυο μέσω της WiFi κεραίας είναι ένα άλλο πλεονέκτημα για τους επαγγελματίες, καθώς σας επιτρέπει να παρακολουθείτε πότε έχει τελειώσει μια εκτύπωση, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον χρόνο σας πιο αποτελεσματικά. Μπορείτε επίσης να φορτώσετε τις εκτυπώσεις σας σε αυτό μέσω Wi-Fi, αλλά προσέξτε να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε κάποια παλαιά εκτύπωση εκεί!

Ο εκτυπωτής έρχεται με το δικό του λογισμικό, το Photon Workshop. Όπως θα δείτε και στο βίντεο από τον Unpackman, η χρήση του είναι εύκολη αλλά θέλει προσοχή τι κάνετε. Παρόλα αυτά υπάρχουν άλλα δύο προγράμματα που μπορείτε να δοκιμάσετε, το Chitubox και το Lychee Slicer, με την τελευταία έκδοση beta του Chitubox, να υποστηρίζεται πλέον την γκάμα Mono από την Anycubic και να εκτυπώνει φανταστικά μοντέλα στο Mono SE, αναφέρουν πολλοί χρήστες. Οπότε έχετε το σαν εναλλακτική λύση και φυσικά είναι δωρεάν το πρόγραμμα.

Ας δούμε όμως και το βίντεο παρουσίαση που είναι συνεργασία με τον Unpackman. Αν σας άρεσε το βίντεο, μην ξεχάσετε να κάνετε Like, αλλά και να γραφτείτε στο κανάλι μας για να είστε πάντα σωστά και πρώτοι ενημερωμένοι. Επίσης ένα Share βοηθάει στο να μεταδοθεί η γνώση!

Τον Anycubic 3D Photon Mono SE εκτυπωτή μπορείτε να τον βρείτε είτε στο κατάστημα της εταιρείας – https://bit.ly/3be2uFs  ή μπορείτε να τον αποκτήσετε από την Τσέχικη αποθήκη του Banggood, ΧΩΡΙΣ φόβο τελωνείου φυσικά – https://fas.st/7cuKxO. Δυστυχώς δεν σας βρήκα κάποιο κουπόνι, αλλά και έτσι η τιμή του είναι φοβερή και σε σχέση με την Ελλάδα.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα