Από φωτογραφίες στο Instagram… εκπαιδεύεται μόνη της η τεχνητή νοημοσύνη του Facebook!!!

Ένα δισεκατομμύριο φωτογραφίες στο Instagram χρησιμοποιήθηκαν για την εκπαίδευση ενός αλγορίθμου του Facebook έτσι ώστε να «μάθει» να αναγνωρίζει εικόνες από μόνος του.

Κατά κανόνα οι αλγόριθμοι εκπαιδεύονται με βάση datasets τα οποία έχουν ήδη κατηγοριοποιηθεί από ανθρώπους. Ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC, οι φωτογραφίες του Instagram παρουσιάστηκαν χωρίς σχετικές ταμπέλες. Στη συνέχεια ήταν σε θέση να αναγνωρίζει σωστά εικόνες με ακρίβεια 84,5%, σύμφωνα με το Facebook, που αποκαλεί το σύστημα Seer (συντομογραφία του self-supervised, αλλά και η αγγλική λέξη για τον «μάντη»).

Το Facebook ανέφερε πως αν και η τεχνική αυτή έχει ήδη σημειώσει επιτυχία σε αλγορίθμους που ασχολούνται με την processing language, οι εικόνες αποτελούν διαφορετικού είδους πρόκληση. Αυτό οφείλεται στο ότι μεμονωμένες λέξεις είναι ευκολότερο να αναγνωριστούν από τα διαφορετικά σημεία μιας εικόνας- ποιο μέρος της εικόνας είναι δέντρο, για παράδειγμα, ή ζώο, όταν μία εικόνα μπορεί να περιλαμβάνει και τα δύο, και μπορεί να βρίσκονται κοντά.

«Με τις εικόνες, ο αλγόριθμος πρέπει να αποφασίσει ποιο πίξελ ανήκει σε ποιο concept. Επιπρόσθετα, το ίδιο concept θα διαφέρει πολύ μεταξύ εικόνων, όπως με μια γάτα σε διαφορετικές πόζες ή από διαφορετικές γωνίες» αναφέρεται σε σχετικό blog της εταιρείας.

Το Facebook πρόσθεσε πως το να μπορούν να εκπαιδεύονται αλγόριθμοι σε τεράστια datasets που δεν έχουν πρώτα κατηγοριοποιηθεί από ανθρώπους θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στον αγώνα απέναντι σε προγράμματα που επιδεικνύουν προκαταλήψεις, οι οποίες έχουν την τάση να «διεισδύουν»- όπως πχ το ότι οι γυναίκες μπορεί να χαρακτηρίζονται περισσότερο με βάση φυσικά τους χαρακτηριστικά (πχ μαλλιά ή χαμόγελο) ενώ οι άνδρες με επίθετα όπως «επίσημος» ή «business» όταν η κατηγοριοποίηση γίνεται από ανθρώπους.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα