Δεν έχει επεξεργαστές η Qualcomm να δώσει σε Xiaomi και Realme και όχι μόνο! Πάμε για παγκόσμιο κράχ!?

Ο κόσμος αντιμετωπίζει επί του παρόντος μία από τις χειρότερες ελλείψεις ημιαγωγών. Διάφορες βιομηχανίες, από τα smartphone έως και την αγορά αυτοκινήτου, έχουν επηρεαστεί αρνητικά από αυτό. Και τώρα, ανώτεροι αξιωματούχοι δύο δημοφιλών κινεζικών κατασκευαστών smartphone, της Realme και Xiaomi, σχολίασαν το θέμα και μάλιστα το χαρακτήρισαν σημαντικό ζήτημα.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, υπάρχει έλλειψη εφοδιασμού με επεξεργαστές σε ολόκληρο τον κόσμο, γεγονός που οδήγησε σε ζητήματα προμήθειας σε διάφορα τμήματα. Οι ελλείψεις οδήγησαν σε παγκόσμια αύξηση των τιμών, καθώς και σε αύξηση των τιμών των μετοχών. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η προσφορά είναι μικρή, η ζήτηση για ημιαγωγούς εξακολουθεί να αυξάνεται. Σύμφωνα με μια αναφορά της Yicai, τα τσιπ smartphone είναι «εντελώς εκτός αποθεμάτων». Το στέλεχος της Realme δήλωσε ότι τα τσιπ της Qualcomm δεν είναι διαθέσιμα λόγω προβλημάτων τροφοδοσίας σε υλικά, τροφοδοτικό και συσκευές ραδιοσυχνοτήτων.

Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Lu Weibing, Πρόεδρος της Xiaomi, πρόσθεσε επίσης ότι το τρέχον ζήτημα εφοδιασμού δεν είναι απλό, αλλά μια ακραία έλλειψη. Σύμφωνα με μια πηγή κοντά στην αλυσίδα εφοδιασμού smartphone, οι παραδόσεις υλικού της Qualcomm για τα τσιπ της, έχουν καθυστερήσει περισσότερο από 30 εβδομάδες. Η παράδοση των τσιπ ήχου Bluetooth CSD έχει φτάσει έως και 33 εβδομάδες. Συγκεκριμένα, αυτό προκάλεσε άλλες μάρκες όπως Huawei, Oppo, Vivo και OnePlus, να αυξήσουν τα αποθέματά τους για τα εξαρτήματα που σχετίζονται με τα smartphone, γεγονός που επιδείνωσε περαιτέρω την κατάσταση, επιβαρύνοντας τους προμηθευτές τσιπ που έχουν τους ιστότοπούς τους σε πλήρη χωρητικότητα.

Σύμφωνα με έναν αναλυτή του κλάδου από την Ταϊβάν, “Επί του παρόντος, οι επεξεργαστές κινητών τηλεφώνων, τα τσιπ διαχείρισης ισχύος PMIC και τα τσιπ μικροεπεξεργαστών MCU είναι όλα εκτός αποθεμάτων.” Παρομοίως, ο Han Jinman, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της επιχείρησης τσιπ μνήμης της Samsung, δήλωσε επίσης ότι καθώς η έλλειψη εφοδιασμού χυτηρίων τσιπ έχει γίνει παγκόσμιο πρόβλημα, η προσφορά άλλων εξαρτημάτων ημιαγωγών μπορεί να επηρεάσει τη ζήτηση για κινητές συσκευές. ”

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα