Επαναστατικός τρόπος διαχείρισης εξόδων… Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη!!!

Αυτή η εφαρμογή υπόσχεται να σας ενθαρρύνει να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα, να διαπραγματευτείτε τα τραπεζικά σας έξοδα, να καλύψετε υπεραναλήψεις και να σας βοηθηθείτε στην εξόφληση του χρέους σας. Θα σαςβοηθήσει ακόμη και να ξοδεύετε με σύνεση και θα σας υπενθυμίσει ότι οι λογαριασμοί σας έχουν λήξει.

Πώς σας ακούγονται όλα αυτά; Τεχνολογικά, αυτές είναι οι νεότερες εξελίξεις στα εργαλεία προσωπικής οικονομικής διαχείρισης.
Ο Quicken ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980 την δημιουργία λογισμικών για να διευκολύνει την πληρωμή λογαριασμών και τον υπολογισμό ετήσιων προϋπολογισμών-αυτή η δραστηριότητα οδήγησε στην γνωστή, σήμερα, ομώνυμη εφαρμογή. Δύο από τις κορυφαίες εφαρμογές για διαχείριση οικονομικών, το Mint και το Credit Karma, είναι επίσης άνω των 10 ετών.

Αλλά καθώς η τεχνητή νοημοσύνη έχει εξελιχθεί κι άλλο, αυτά τα εργαλεία – και σχεδόν όλα είναι εφαρμογές – έχουν πολλαπλασιαστεί εντυπωσιακά. Είναι σχεδόν αδύνατο να πούμε πόσα υπάρχουν, αλλά νέα φαίνεται να έρχονται στην αγορά σχεδόν καθημερινά.

Είναι «πιο διαισθητικές οι νέες εφαρμογές, πιο ανεπτυγμένες», δήλωσε η Chanelle Bessette,εργαζόμενη στο NerdWallet, μια προσωπική ιστοσελίδα χρηματοδότησης, που προσφέρει επίσης τη δική της «εφαρμογή προϋπολογισμού».

Οι νέες εφαρμογές ουσιαστικά θέλουν να γίνουν σχεδόν τόσο καλές όσο ένας ζωντανός προσωπικός σύμβουλος, αλλά ένας για τον οποίο δεν πληρώνετε πολύ και που μπορεί να ζήσει στην τσέπη σας. Μερικές χρεώνουν μια μηνιαία ή ετήσια συνδρομή. Άλλες είναι δωρεάν και κερδίζουν χρήματα μέσω τέλους παραπομπής που συλλέγουν όταν ένας χρήστης αγοράζει τα χρηματοοικονομικά προϊόντα ή υπηρεσίες που προωθούνται στον ιστότοπο στον οποίο υπάγονται.

«Η αποστολή τους στο παρελθόν ήταν να διευκολύνουν τον προϋπολογισμό των καταναλωτών, αλλά τώρα δημιουργούν πραγματικά χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στους καταναλωτές να αγοράζουν μετοχές, να υποβάλλουν αίτηση για δάνεια και να αποθηκεύουν αυτόματα όλα σε μια πλατφόρμα», δήλωσε η οικονομική αναλύτρια Anisha Kothapa, η οποία παρακολουθεί τις επιχειρηματικές τάσεις.

Οι εταιρείες προσπαθούν να ξεχωρίσουν σε μια πολυσύχναστη αγορά και ενώ μερικές συνδυάζουν περισσότερες δυνατότητες για να προσελκύσουν χρήστες, άλλες στοχεύουν στην εξειδίκευση.
«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο προϋπολογισμός σημαίνει ότι προβλέπουν τι πρόκειται να κάνουν και τι πρόκειται να ξοδέψουν. Εμείς διδάσκουμε στους ανθρώπους να κάνουν προϋπολογισμό μόνο με τα χρήματα που έχετε τώρα. Θέλουμε οι άνθρωποι να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους, και αυτό έρχεται με την αλλαγή της σκέψης τους. «, δηλώνουν οι ιδρυτές μίας από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές αυτήν την στιγμή.

Άλλα εργαλεία εστιάζουν περισσότερο στην αυτόματη εξοικονόμηση και τις επενδύσεις. Έχουν γίνει όλο και πιο δημιουργικές, ενώ κάποιες μοιάζουν λίγο σαν παιχνίδι.

Για παράδειγμα, η εφαρμογή Qapital μπορεί να συνδεθεί στο Fitbit σας, έτσι ώστε κάθε φορά που πετυχαίνετε έναν στόχο (περπατώντας 10.000 βήματα) ή αποτυγχάνετε να επιτύχετε έναν (δεν κοιμάστε αρκετά), τοποθετείτε χρήματα σε έναν από τους στόχους σας για αποταμιεύσεις ή επενδύσεις.

Καθώς η επεξεργασία φυσικής γλώσσας, ένα μέρος της τεχνητής νοημοσύνης, γίνεται πιο εκλεπτυσμένη, ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές δημιουργούν μια προσωπική σχέση με τους χρήστες τους. Ο Τσάρλι, μια εφαρμογή που επικεντρώνεται στη μείωση του χρέους, είναι ουσιαστικά ένας πιγκουίνος που βασίζεται στο chatbot και χρησιμεύει ως υποστηρικτικός φίλος.

«Ο Τσάρλι γιορτάζει την πρόοδό σου, ανεξάρτητα από το πόσο μικρή ή μεγάλη είναι αυτή», δήλωσε ο Ίλιαν Γκεόργκιεφ, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Τσάρλι.

Το Cushion, μια άλλη πολύ καλή εφαρμογή, σαρώνει τη συνδεδεμένη πιστωτική κάρτα και τις τραπεζικές καταστάσεις των χρηστών (συνδρομές σε υπηρεσίες και άλλα), αναζητώντας υπεραναλήψεις και επιπλέον χρεώσεις. Στη συνέχεια, η εφαρμογή διαπραγματεύεται με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, είτε μέσω της πύλης ασφαλούς τράπεζας (εάν ο πελάτης δίνει άδεια), μέσω διαδικτυακής συνομιλίας στον ιστότοπο της τράπεζας, ή ακόμη και μέσω παραδοσιακού ταχυδρομείου, εάν αυτό χρειάζεται.

«Ποια να πρωτοδιαλέξω;»
Και ενώ οι χρήστες μπορούν να μεταπηδήσουν και να δοκιμάσουν διάφορες εφαρμογές – και να δοκιμάσουν έναν συνδυασμό τους για να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες – υπάρχουν αναμφισβήτητα οφέλη για την παραμονή σε μία εφαρμογή για χρόνια.

Η εφαρμογή κρατά τα προσωπικά δεδομένα, χωρίς να χρειάζεται να τα περνούν και να τα ξαναπερνούν σε κάποιο πρόγραμμα, ενώ δημιουργείται μια σαφώς πιο προσωποποιημένη σχέση μεταξύ εφαρμογής και χρήστη.

Διαβάστε, όμως, καλά την πολιτική απορρήτου των εφαρμογών – είναι καλύτερο να αναζητήσετε μια πολιτική που υπόσχεται ότι δεν θα πουλήσει ποτέ τις πληροφορίες σας σε τρίτο μέρος, δήλωσε ο Paul Bischoff, δημιουργός της Comparitech, που είναι ένας ιστότοπος τεχνολογικής έρευνας και σύγκρισης με έμφαση στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και στο απόρρητο των καταναλωτών.

Και παρόλο που όλες οι εταιρείες προσωπικής οικονομικής διαχείρισης θα υπόσχονται ότι τα δεδομένα σας θα διατηρηθούν σε ένα εικονικό Fort Knox, «όλες οι εφαρμογές είναι ασφαλείς έως ότου δεν είναι», σημειώνει ο κ. Bischoff.

Δεν είναι ότι αυτές οι εφαρμογές διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο παραβίασης από, για παράδειγμα, την τράπεζά σας ή οποιοδήποτε άλλο ίδρυμα, αλλά «όσο περισσότερα άτομα έχουν τις πληροφορίες τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος», προσθέτει.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα