Γρήγορο και οικονομικά προσιτό ίντερνετ παντού;;; Τι σχέδιο ξεκινάει;;;

Μοίρασε την γνώση...

Πολύ σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει η διαβούλευση για την επέκταση της καθολικής υπηρεσίας και στην ευρυζωνικότητα, με στόχο να παρέχεται η δυνατότητα γρήγορου ίντερνετ σε όλες τις περιοχές τις χώρας, ακόμη και τις πιο απομακρυσμένες και μάλιστα προσιτή τιμή.

banner

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΕΤ) Κωνσταντίνος Μασσέλος, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλή για τα πεπραγμένα της ΕΕΤΤ το 2019, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο “προβλέπεται, έτσι κι αλλιώς, από το νόμο 4727”.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τον κ. Μασσέλο κατά τη διαβούλευση θα εξεταστεί ποιο είναι το επίπεδο ταχύτητας που θα συμπεριληφθεί στην καθολική υπηρεσία για την ευρυζωνικότητα αλλά και το ενδεχόμενο να υπάρχει και κινητή ευρυζωνικότητα στο πακέτο της καθολικής υπηρεσίας.

Google news

Σημειώνεται ότι η καθολική υπηρεσία είναι το ελάχιστο σύνολο υπηρεσιών στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες και κάτοικοι μιας χώρας ανεξαρτήτως της γεωγραφικής τους θέσης και σε προσιτή τιμή. Σήμερα η παροχή περιλαμβάνει κατά βάση τη σύνδεση με το δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο, τις υπηρεσίες πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου και τα κοινόχρηστα τηλέφωνα. Με τον νόμο 4727/2020 για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση θεσμοθετήθηκε η επέκταση της καθολικής υπηρεσίας και στην ευρυζωνικότητας, με βάση και τα όσα προβλέπουν οι σχετικές κοινοτικές οδηγίες.

banner Tomtop WW

Η γεωγραφική κάλυψη

Καθολική υπηρεσία σημαίνει αρχικά ότι υπάρχουν τα απαραίτητα δίκτυα που να προσφέρουν υψηλές ταχύτητες. Έτσι αναμένεται να ξεκινήσει μια γεωγραφική έρευνα στο σύνολο της χώρας που θα καταγράψει την εμβέλεια των δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών που είναι ικανά να παρέχουν ευρυζωνικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο ν.4727 η έρευνα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023.

Στη συνέχεια το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα ορίσει περιοχές όπου διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχουν ή δεν πρόκειται να δημιουργηθούν δίκτυα πολύ υψηλής χωρητικότητας, ούτε σχεδιάζει κάποιος πάροχος την ανάπτυξή του ή τη σημαντική αναβάθμιση ή επέκταση του δικτύου του, ώστε να φτάνει σε επιδόσεις ταχύτητας λήψης τουλάχιστον 100 Mbps. Τέλος, διερευνά τη δυνατότητα του να υπάρξει η ανάπτυξη δικτύου με την απαραίτητη αποζημίωση.


Επιπλέον στην καθολική υπηρεσία εμπεριέχεται και το ζήτημα του κόστους. Για το λόγο αυτό προβλέπεται ότι η ΕΕΤΤ σε συνεργασία με τη φορολογική Αρχή (ΑΑΔΕ) και την ΕΛΣΤΑΤ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών των υπηρεσιών ιδίως σε σχέση με τις τιμές στην Ελληνική Επικράτεια και το εισόδημα του Έλληνα καταναλωτή. Αν διαπιστωθεί ότι οι τιμές δεν είναι οικονομικά προσιτές με απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης λαμβάνονται μέτρα για τη στήριξη των καταναλωτών αυτών για σκοπούς επικοινωνίας είτε απαιτείται από τους παρόχους να προσφέρουν σε αυτούς τους καταναλωτές τιμολογιακές επιλογές ή πακέτα διαφορετικά από τα προσφερόμενα υπό τις συνήθεις εμπορικές συνθήκες.

Χρονιά ανάπτυξης δικτύων το 2021

Όπως δήλωσε ακόμη ο κ. Μασσέλος κατά την ενημέρωση της Βουλής, το 2021 είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για την ανάπτυξη των δύο σημαντικότερων τεχνολογιών δικτύων στη χώρα, δηλαδή του 5G και των οπτικών ινών.

Σημείωσε πως στα δίκτυα κινητής μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διάθεση τους φάσματος πλέον δίνεται έμφαση στην αδειοδότηση των κεραιών με έμφαση στις “μικρές κυψέλες, στα small cells”.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ εκτίμησε ότι το μεγάλο ΣΔΙΤ “Ultra Fast Broadband” πρόκειται να προχωρήσει σύντομα και σημείωσε πως θα πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση για την μετάβασης της χώρας από το δίκτυο του χαλκού στο δίκτυο των οπτικών ινών. “Το copper switch off (σ.σ. έξοδος από το χαλκό), είναι μια πολιτική που -έτσι κι αλλιώς- συζητείται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και γενικότερα σε όλο τον κόσμο. Είναι σωστός ο χρόνος να συζητήσουμε κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι υπάρχουν ευκαιρίες, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης για την Ευρώπη, που υποστηρίζει δράσεις ανάπτυξης τηλεπικοινωνιακών δικτύων” σημείωσε χαρακτηριστικά.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram