Η Disney+ αποσύρει ταινίες όπως τον Peter Pan, Dumbo και άλλες από τα προφίλ των παιδιών λόγω αρνητικών απεικονίσεων!

Μοίρασε την γνώση...

Η Disney + συνεχίζει να κυκλοφορεί νέο περιεχόμενο και όλο αυτό συνεχίζει να είναι φιλικό προς την οικογένεια. Υπάρχει επίσης μια ειδική επιλογή παιδικού προφίλ στην υπηρεσία και αν το έχετε ρυθμίσει, θα παρατηρήσετε ότι μερικές κλασικές ταινίες της Disney δεν μπορούν πλέον να βρεθούν σε αυτά τα προφίλ.

banner

Αυτές οι ταινίες περιλαμβάνουν μερικά αρκετά μεγάλα ονόματα, με ταινίες όπως οι Peter Pan, Dumbo, Aristocats και άλλα. Όσον αφορά τον λόγο, ορισμένες παλαιότερες ταινίες της Disney έχουν ενημερωθεί με συμβουλές περιεχομένου για διάφορους λόγους και εάν έχει προστεθεί μια συμβουλή σε μια ταινία, τότε δεν θα είναι πλέον γνωστή στα παιδικά προφίλ. Η ενότητα της ιστορίας της Disney στον ιστότοπο αποκαλύπτει τους συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους αυτά τα έργα έχουν λάβει συμβουλές, επισημαίνοντας ορισμένα φυλετικά στερεότυπα και αναφορές σε άλλες αρνητικές απεικονίσεις και έννοιες (μέσω του 1011 Now).

Μπορείτε να βρείτε το σκεπτικό για κάθε ταινία σύμφωνα με τη Disney παρακάτω:

Google news

Αριστόγατες – Η γάτα απεικονίζεται ως ρατσιστική καρικατούρα των λαών της Ανατολικής Ασίας με υπερβολικά στερεοτυπικά χαρακτηριστικά όπως τα κεκλιμένα μάτια και τα δόντια. Τραγουδάει με άσχημα αγγλικά που ακούγεται από έναν λευκό ηθοποιό και παίζει πιάνο με τσοπ στικς. Αυτή η απεικόνιση ενισχύει το στερεότυπο του «διαρκούς ξένου», ενώ η ταινία περιλαμβάνει επίσης στίχους που κοροϊδεύουν την κινεζική γλώσσα και τον πολιτισμό όπως «Σαγκάη, Χονγκ Κονγκ, Egg Foo Young. Το μπισκότο τύχης πάντα λάθος. ”

Cafago WW Wondershare WW

Dumbo – Τα κοράκια και ο μουσικός αριθμός αποτίνουν φόρο τιμής σε ρατσιστικές παραστάσεις, όπου οι λευκοί ερμηνευτές με μαυρισμένα πρόσωπα και κουρελιασμένα ρούχα μιμούταν και γελοιοποίησαν τους σκλάβους Αφρικανούς στις νότιες φυτείες. Ηγέτης της ομάδας στο Dumbo είναι ο Jim Crow, ο οποίος μοιράζεται το όνομα των νόμων που επέβαλαν τον φυλετικό διαχωρισμό στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες. Στο “The Song of the Roustabouts”, οι απρόσωποι μαύροι εργαζόμενοι εργάζονται σε επιθετικούς στίχους όπως “Όταν παίρνουμε την αμοιβή μας, πετάμε τα χρήματά μας μακριά”.

Peter Pan – Η ταινία απεικονίζει τους ντόπιους με ένα στερεότυπο τρόπο που δεν αντικατοπτρίζει ούτε την ποικιλομορφία των ιθαγενών λαών ούτε τις αυθεντικές πολιτιστικές παραδόσεις τους. Τους δείχνει να μιλούν σε μια ακατανόητη γλώσσα και τους αναφέρει επανειλημμένα ως «κοκκινομάλλα», έναν προσβλητικό όρο. Ο Peter και τα Lost Boys ασχολούνται με το χορό, φορώντας μαντίλες και άλλα υπερβολικά χρώματα, μια μορφή κοροϊδίας και ιδιοποίησης του πολιτισμού και των εικόνων των ιθαγενών.


Μπορείτε ακόμα να βρείτε τις ταινίες στη Disney +, όχι μόνο εάν είναι ενεργό ένα προφίλ παιδιών.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram