Οι Κινέζοι χάκερ χτυπούν και «ρημάζουν» email λέει η Microsoft… και οι “Κινέζοι κάνουν τον Κινέζο”!!!

Μια ομάδα κυβερνο-κατασκοπείας που συνδέεται με την Κίνα «λεηλατεί» εξ αποστάσεως τα εισερχόμενα email χρησιμοποιώντας κενά που εντοπίστηκαν πρόσφατα στον διακομιστή αλληλογραφίας της Microsoft, σύμφωνα με την εταιρεία.

Σε ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της, η Microsoft ανακοίνωσε ότι κατά την κυβερνοεπιθεση χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα μη εντοπισμένα τρωτά σημεία σε διαφορετικές εκδόσεις του λογισμικού. Ήταν έργο μιας ομάδας χάκερ που ονομάζει HAFNIUM, την οποία περιέγραψε ως κρατική εταιρεία που λειτουργεί εκτός Κίνας.

Σε μια ξεχωριστή ανάρτηση, η εταιρεία ασφάλειας Volexity είπε ότι τον Ιανουάριο αντιλήφθηκε τους χάκερ να χρησιμοποιούν μία από τις ευπάθειες του λογισμικού για να υποκλέψουν εξ αποστάσεως «το πλήρες περιεχόμενο των email πολλών χρηστών». Το μόνο που έπρεπε να γνωρίζουν ήταν οι λεπτομέρειες του διακομιστή Exchange και του λογαριασμού που ήθελαν να παραβιάσουν σύμφωνα με το Volexity.

Η Κίνα αρνήθηκε τις κατηγορίες, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Wang Wenbin, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σήμερα στο Πεκίνο. «Η Κίνα επιθυμεί τα σχετικά μέσα ενημέρωσης και οι εταιρείες να έχουν μια επαγγελματική και υπεύθυνη στάση και να βασίζουν τους χαρακτηρισμούς των κυβερνοεπιθέσεων σε άφθονα στοιχεία, παρά σε αβάσιμες υποθέσεις και κατηγορίες», είπε χαρακτηριστικά.

Πριν από την ανακοίνωση της Microsoft, οι ολοένα και πιο επιθετικές κινήσεις χάκερ άρχισαν να προσελκύουν την προσοχή στην κοινότητα στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου.

Ο Mike McLellan, διευθυντής πληροφοριών για την Secureworks της Dell Technologies Inc., δήλωσε πριν από την ανακοίνωση της Microsoft ότι είχε παρατηρήσει μια ξαφνική αύξηση της δραστηριότητας σε διακομιστές Exchange την Κυριακή, με περίπου 10 πελάτες να επηρεάζονται στην εταιρεία του.

Ο McLellan είπε ότι προς το παρόν, τα περιστατικά πειρατείας αφορούν κυρίως σε διασπορά κακόβουλου λογισμικού και δημιουργία «υποβάθρου» για μια πιθανώς «βαθύτερη εισβολή».

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα