Ποια άραγε να είναι τα σχέδια της Revolut για την ελληνική αγορά;

Μοίρασε την γνώση...

Μία σειρά από νέες υπηρεσίες, οι οποίες ξεκινούν από καταθετικούς λογαριασμούς και φθάνουν μέχρι τα καταναλωτικά δάνεια και λύσεις που σχετίζονται με το χώρο των επενδύσεων και της ασφάλισης περιλαμβάνονται στα πλάνα του ομίλου Revolut για την ελληνική αγορά μετά τη διάθεση και στη χώρα μας της εξειδικευμένης ευρωπαϊκής τραπεζικής άδειας της.

«Η Ελλάδα είναι μία από τις καλύτερες αγορές για τη Revolut» επισημαίνει στο CNN Greece ο Virgilijus Mirkės, διευθύνων σύμβουλος της Revolut Bank, η οποία είναι η θυγατρική του ομίλου που «διαχειρίζεται» την εν λόγω τραπεζική άδεια. Σύμφωνα με τον κ. Mirkės, ο αριθμός των πελατών της Revolut στην Ελλάδα έφθασε στις 300.000 κατά τη διάρκεια των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας με το ποσοστό της αύξησης να είναι της τάξεως του 50%, ενώ όπως αναφέρει οι συναλλαγές με τις κάρτες της Revolut τόσο σε φυσικά σημεία όσο και για online τριπλασιάστηκαν και γενικότερα υπήρξε μία αύξηση της χρήσης των υπηρεσιών του βρετανικού fintech startup. Επιπλέον, η αύξηση των χρηστών που ενεργοποιούν τις συνδρομητικές υπηρεσίες της Revolut αυξήθηκαν κατά 80% κατά τη διάρκεια του 2020.

Σύμφωνα με τον κ. Mirkės, η Ελλάδα ήταν από τις αγορές όπου οι χρήστες της Revolut αποδέχθηκαν πολύ γρήγορα τη «μετάβαση» στη Revolut Bank. Μία κίνηση που τους προσφέρει τη δυνατότητα για προστασία των καταθέσεων τους λόγω της τραπεζικής άδειας που έχει αποκτήσει η Revolut Bank στη Λιθουανία όπου έχει την έδρα της η συγκεκριμένη θυγατρική του ομίλου. «Η προστασία των καταθέσεων είναι πολύ σημαντική

Όπως επισημαίνει ο κ. Mirkės, πάντως, ορισμένες από τις υπηρεσίες της Revolut θα παρέχονται από τη θυγατρική στη Λιθουανία και άλλες από τη μητρική εταιρεία του ομίλου στη Βρετανία. Όμως, οι χρήστες της Revolut δεν θα καταλαβαίνουν τη διαφορά καθώς η εμπειρία δεν θα διαφοροποιείται.

Η Revolut είναι από τα πιο γνωστά fintech startups παγκοσμίως έχοντας ξεκινήσει πλέον να προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών που δεν περιορίζονται στις πληρωμές. Αν και στον τελευταίο τομέα αναμένεται να δούμε νέα χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον κ. Mirkės. «Θα υπάρξουν νέες δυνατότητες όσον αφορά στις διασυνοριακές συναλλαγές ή ακόμη και για πληρωμές σε άλλα σημεία του κόσμου» δηλώνει ο επικεφαλής της Revolut Bank, σπεύδοντας να προσθέσει ότι στα πλάνα περιλαμβάνεται η συνεχής αναβάθμιση των υφιστάμενων υπηρεσιών, όπως, για παράδειγμα, οι λογαριασμοί για νεαρής ηλικίας χρήστες ή αυτές που σχετίζονται με το open banking.

Ένας άλλος τομέας όπου ο όμιλος Revolut θέλει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση είναι αυτός των υπηρεσιών που σχετίζονται με τις επενδύσεις. «Θέλουμε να εκπαιδεύσουμε τους χρήστες μας να κάνουν συναλλαγές όπως ένας επαγγελματίας» δηλώνει ο κ. Mirkės.

Στα πλάνα περιλαμβάνεται πάντως και η δραστηριοποίηση στο χώρο των πιστωτικών καρτών και των καταναλωτικών δανείων. «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που εξετάζουμε να δραστηριοποιηθούμε στον συγκεκριμένο τομέα» αναφέρει ο επικεφαλής της Revolut Bank. Τέτοιου είδους δάνεια παρέχονται ήδη σε χώρες όπως η Λιθουανία όπου η διαφορά είναι πως η δανειοδότηση γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα, ενώ η αποπληρωμή γίνεται με έναν αρκετά ευέλικτο τρόπο. «Πρακτικά, ο πελάτης μπορεί να διαχειρίζεται ο ίδιος το δάνειο του» τονίζει ο κ. Mirkės, σύμφωνα με τον οποίο μέσα στην επόμενη διετία είναι πιθανόν να υπάρξει επέκταση και στο κομμάτι των ασφαλιστικών προϊόντων.

Σύμφωνα με τον κ. Mirkės, ένας άλλος τομέας όπου η Revolut παρουσιάζει ταχεία ανάπτυξη είναι αυτός των επιχειρηματικών πελατών. «Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις όπως και ελεύθερους επαγγελματίες» επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Revolut Bank, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη ξεκινήσει τη διάθεση εργαλείων αυτοματοποίησης εργασιών και διαδικασιών που καλύπτουν τις ανάγκες αυτής της κατηγορίας πελατών.

Παρά το γεγονός ότι η Revolut έχει φθάσει πλέον τα 15 εκατ. πελάτες παγκοσμίως μέσα σε διάστημα 5 ετών, η βρετανική fintech δεν δείχνει να ρίχνει ρυθμούς. «Δεν επιβραδύνουμε, αντίθετα επεκτεινόμαστε» σημειώνει ο κ. Mirkės. «Θεωρούμε ότι συνεχίζουμε να είμαστε ένα startup και η αποστολή μας είναι να παρέχουμε τραπεζικές υπηρεσίες σε όσους το χρειάζονται» τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Revolut Bank.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com