Πως να ενεργοποιήσετε μόνοι σας κρυμμένα χαρακτηριστικά του Google Chrome, σαν να είστε Power User!

Μοίρασε την γνώση...

Η Google πρόσθεσε μια νέα δυνατότητα στο Google Chrome Canary, που διευκολύνει τους χρήστες, στο να δοκιμάζουν εύκολα και γρήγορα όλες τις νέες κρυφές λειτουργίες που κανονικά βρίσκονται υπό ανάπτυξη.

banner

Όταν η Google δημιουργεί μια νέα δυνατότητα στο προγράμματος περιήγησης, δοκιμάζεται πρώτα στο Google Chrome Canary και στο Google Chrome Beta και μετά περνάει στο κανονικό πρόγραμμα, κανονικά. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι νέες δυνατότητες πρέπει πρώτα να ενεργοποιηθούν χρησιμοποιώντας μια σημαία διαμόρφωσης που έχει την ονομασία «πειράματα», πριν είναι προσβάσιμες στον απλό χρήστη.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις “σημαίες πειράματος”, οι χρήστες μπορούν να μεταβούν σε μία νέα σελίδα και να γράψουν chrome://flags στη γραμμή διευθύνσεων, η οποία θα ανοίξει μια σελίδα “Πειράματα” με όλες τις κρυφές λειτουργίες του Chrome που μπορούν να ενεργοποιηθούν. Το τι θα δείτε, το βλέπετε παρακάτω στον δικό μου chrome που ΔΕΝ είναι Beta ή Canary.

Google news

Όπως βλέπετε την ειδική αυτή σελίδα μπορείτε να την βρείτε ακόμα και στην βασική έκδοση του Google Chrome.

Blackshark WW ChicMe WW

Εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί η σελίδα “Πειράματα” περιέχει πολλές επιλογές που δεν αφορούν λειτουργίες που αντιμετωπίζουν οι χρήστες, αλλά αντ ‘αυτού εσωτερικές δοκιμές που πραγματοποιούνται από την ομάδα ανάπτυξης του Chrome.

Λόγω αυτού, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στην εύρεση νέων λειτουργιών που αντιμετωπίζει ο χρήστης και αναπτύσσει ενεργά η Google.


Το Chrome Labs διευκολύνει την εύρεση νέων λειτουργιών

Για να διευκολύνει τους χρήστες του Google Chrome να βρουν νέες δυνατότητες στις οποίες η Google θέλει να δοκιμάσουν και να παράσχουν σχόλια, η Google παρουσίασε αυτήν την εβδομάδα μια λειτουργία που ονομάζεται “Chrome Labs”.

Όταν είναι ενεργοποιημένα, τα Chrome Labs θα εμφανίζουν ένα μικρό ποτήρι () στη γραμμή εργαλείων, το οποίο όταν πατηθεί, θα εμφανίζει ένα μενού τρεχόντων πειραμάτων ή λειτουργιών που αναπτύσσονται ενεργά.

Οι κρυφές λειτουργίες που προωθούνται επί του παρόντος από τα Εργαστήρια Chrome είναι «Λίστα ανάγνωσης», «Κύλιση καρτελών» και «Αναζήτηση καρτέλας».

Οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες κάνοντας κλικ στο κουμπί “Προεπιλογή” και αλλάζοντας τις σε “Ενεργοποιημένες”. Μόλις το κάνετε αυτό, το Chrome θα σας ζητήσει να επανεκκινήσετε το πρόγραμμα περιήγησης για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού του Google Chrome Alex Ainslie ανακοίνωσε τη νέα λειτουργία Chrome Labs στο Twitter αυτήν την εβδομάδα και είπε ότι είναι διαθέσιμο στο Google Canary και σύντομα θα έρθει στα Chrome Dev και Beta. Πράγματι στην δικιά μου απλή έκδοση, ενώ ενεργοποιείτε το μενού με το εικονίδιο, όταν το πατάς δεν δείχνει τίποτα. Μπορείτε βέβαια πάντα να βρείτε ότι θέλετε χειροκίνητα, όπως σας έδειξα πριν, που ενεργοποίησα την επιλογή Chrome Labs.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram