ΠΟΤΕ… μην αφήνεις το PC ανοιχτό το βράδυ… Γιατί;;; Διάβασε….

Μοίρασε την γνώση...

Ίσως έχετε ακούσει ότι το κλείσιμο του υπολογιστή σας για τη νύχτα μπορεί να είναι επιβλαβές για αυτόν. Αλλά μπορεί επίσης, να έχετε ακούσει την αντίθετη άποψη, δηλαδή ότι θα πρέπει να τον απενεργοποιήσετε όταν δεν τον χρησιμοποιείτε για πολλή ώρα.

Ποιο είναι λοιπόν, το πιο σωστό πράγμα που πρέπει να κάνετε;


Η πεποίθηση ότι η επιφάνεια εργασίας σου πρέπει να λειτουργεί συνεχώς προέρχεται από την αρχή της εποχής των υπολογιστών, τη δεκαετία του 1980. Τότε, οι υπολογιστές κατασκευάζονταν από διαφορετικά υλικά και όταν τους απενεργοποιούσαν συχνά, ήταν αντιμέτωποι με το γεγονός ότι μπορούσαν να τους βλάψουν.

Τι γίνεται όμως τώρα;


Πλέον, σύμφωνα με την ιστοσελίδα pagenews.gr, τόσο ο σχεδιασμός όσο και η κατασκευή γίνονται πολύ διαφορετικά. Οι σύγχρονοι υπολογιστές, είτε πρόκειται για φορητούς είτε για επιτραπέζιους- ή ακόμα και tablet- έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να μην απενεργοποιούνται εντελώς. Όταν ενεργοποιείς τον υπολογιστή σου, ενεργοποιείται μια μικρή αύξηση ισχύος που δημιουργεί, στο πίσω μέρος της οθόνης με τα καλώδια, κάποια πίεση στο σύστημα.

Όταν κλείνεις τη συσκευή, κλείνει πρώτα όλα τα προγράμματα που εκτελούνται σε αυτήν για όλους τους χρήστες. Αν δεν έχεις τελειώσει τη δουλειά σου και απλά έχεις σταματήσει για λίγο να τον χρησιμοποιείς υπάρχουν κι άλλες επιλογές από το να τον αφήσεις ανοιχτό ή να τον κλείσεις εντελώς. Μπορείς είτε να τον βάλεις σε κατάσταση αδρανοποίησης είτε σε κατάσταση ύπνου (sleep mode).

Και οι δύο επιλογές σου επιτρέπουν να αφήσεις τον υπολογιστή σου σε λειτουργία και να σώσεις τη δουλειά σου, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση ενέργειας.

Η αδρανοποίηση είναι μια λειτουργία βαθύτερου sleep mode που δεν χρησιμοποιεί καθόλου ενέργεια, όπως ακριβώς όταν απενεργοποιείς τον υπολογιστή σου, αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να τον ενεργοποιήσεις ξανά.

Από την άλλη, το sleep mode εξοικονομεί ενέργεια λίγο χειρότερη από την αδρανοποίηση, αλλά επιτρέπει στον υπολογιστή σου να ξεκινήσει σχεδόν αμέσως.

Όπως και να έχει καλό θα ήταν, όταν πηγαίνεις για ύπνο να κλείνεις τον υπολογιστή σου, προκειμένου να… ξεκουράζεται και να μπορεί να ανταπεξέλθει κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com