Σημαντική ήττα για την Apple, νίκη για την Epic καθώς η Αριζόνα απαγόρευσε το σύστημα πληρωμών του AppStore!

Το Coalition for App Fairness (CAF), που αποτελείται από τους Epic, Match Group (Tinder) και Spotify σημείωσαν μεγάλη νίκη στην Αριζόνα, αφού η Βουλή των Αντιπροσώπων της Αριζόνα μόλις ενέκρινε ένα νομοσχέδιο που συνέταξε ο συνασπισμός που απαγορεύει στις πλατφόρμες να αναγκάζουν τους προγραμματιστές από τη χρήση μιας προτιμώμενης υπηρεσίας πληρωμών.

Η προστασία, η οποία θα ισχύει για τους προγραμματιστές που εδρεύουν στην Αριζόνα, θα τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν τη δική τους ή κάποια εναλλακτική υπηρεσία πληρωμών και να μην πληρώνουν το φόρο της Apple που είναι στο 30%.

«Σήμερα, η Αριζόνα έβαλε ένα δείκτη και έγινε το πρώτο κράτος στο έθνος που προχώρησε σε μια ψηφιακή αγορά που είναι ελεύθερη και δίκαιη», δήλωσε ο Συνασπισμός για Εφαρμογή Δικαιοσύνης (CAF).

Το νομοσχέδιο φαίνεται να επικεντρώνεται στην Apple και την Google και αποκλείει συγκεκριμένα τις κονσόλες παιχνιδιών “και άλλες συσκευές ειδικού σκοπού που είναι συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο”.

Απαγορεύει επίσης σε εταιρείες όπως η Apple και η Google να αντιδρούν σε προγραμματιστές που επέλεξαν εναλλακτικές υπηρεσίες πληρωμών.

Το νομοσχέδιο πρέπει μετά να το εγκρίνει η γερουσία της πολιτείας και στη συνέχεια να υπογραφεί από τον Κυβερνήτη της Αριζόνα, Ντουγκ Ντούσεϊ.

«Ο Coalition for App Fairness (CAF) βλέπει με ευχαρίστηση το απόσπασμα του HB 2005 από το Σώμα, το οποίο θα ενθαρρύνει την επιχειρηματική καινοτομία στην Αριζόνα και θα προστατεύσει τις επιλογές των καταναλωτών. Αν και αυτό είναι αιτία γιορτής, είναι μόνο ένα πρώτο βήμα προς την επίτευξη ενός πραγματικά ισότιμου ανταγωνισμού για όλους », σημείωσε η CAF. «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την κρατική Γερουσία της Αριζόνα για να προχωρήσουμε σε μια λύση προς τα εμπρός, που να βασίζεται σε αυτή την ορμή, για να παρέχει ελευθερία στους καταναλωτές, χαμηλότερο κόστος και να αυξήσει την ικανότητα των προγραμματιστών να ευδοκιμούν και να καινοτομούν».

Η CAF έχει πάρει τον αγώνα τους και σε άλλες πολιτείες, όπως την Γεωργία, Χαβάη και την Μινεσότα, αλλά πρόσφατα απέτυχαν στη Γερουσία της Βόρειας Ντακότας.

Ο αντίκτυπος του νομοσχεδίου μπορεί, ωστόσο, να είναι εκτεταμένος, τόσο εντός όσο και εκτός της Αριζόνα, με το BaseCamp να υποδηλώνει ότι ενδέχεται να μετακινηθούν στην Αριζόνα για να επωφεληθούν από το νέο νόμο.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα