Στην Αγγλία… Άρχισαν τα όργανα… για τις μονοπωλιακές πρακτικές στο app store!

Ξανά στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών ανταγωνισμού μπαίνει η Apple, αυτή τη φορά στη Βρετανία, η οποία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ξεκινά αντιμονοπωλιακή έρευνα κατά της εταιρείας έπειτα από καταγγελίες για το μοντέλο λειτουργίας του app store.

Η έρευνα θα εξετάσει το κατά πόσο η Apple έχει δεσπόζουσα θέση στην διανομή εφαρμογών για τις συσκευές της στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) σύμφωνα με το Reuters.

Η πολιτική αγορών του Apple app store δέχεται εδώ και καιρό επικρίσεις από εταιρείες λογισμικού καθώς τους απαγορεύει να δέχονται απευθείας πληρωμές για τις εφαρμογές τους και τους υποχρεώνει να χρησιμοποιούν το δικό της σύστημα που χρεώνει προμήθεια 15 έως 30 τοις εκατό.

Πρόσφατα η Apple ήρθε σε σύγκρουση με την Epic Games, δημιουργό του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού Fortnight, η οποία πέρυσι προσπάθησε να αποφύγει την προμήθεια του 30% λανσάροντας δικό της σύστημα αγορών εντός του παιχνιδιού. Η Apple απάντησε αφαιρώντας το Fortnite από το ψηφιακό κατάστημά της.

Η εταιρεία διαβεβαίωσε πάντως την Πέμπτη ότι θα συνεργαστεί με την CMA. Σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι οι πωλήσεις εφαρμογών αποκλειστικά μέσω του δικού της καταστήματος διασφαλίζει ότι όλα τα app συμμορφώνονται με υψηλά στάνταρτ και προστατεύει τους χρήστες από κακόβουλο λογισμικό.

To μοντέλο λειτουργίας του app store είναι αντικείμενο αντιμονοπωλιακής έρευνας και στην Ολλανδία.

Έρευνα για την προμήθεια που χρεώνει η Apple άρχισε πέρυσι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

 

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα