1.000 τηλέφωνα τη μέρα σε φορολογούμενους από την ΑΑΔΕ…

Μοίρασε την γνώση...

Με σχεδόν 1.000 φορολογούμενους κάθε μέρα επικοινωνούσε το 2020 η ΑΑΔΕ μέσω τηλεφώνου ή e-mail, προκειμένου να τους ενημερώσει για χρέη και άλλες φορολογικές εκκρεμότητες. Περίπου οι μισοί από αυτούς ανταποκρίθηκαν.

banner

Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, ανεστάλη ένα σημαντικό μέρος του αρχικού σχεδιασμού για τις δράσεις που είχαν ως σκοπό τη συμμόρφωση των φορολογουμένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2019 η ΑΑΔΕ επικοινώνησε συνολικά με 886.000 ασυνεπείς φορολογούμενους, ενώ πέρυσι ο αριθμός αυτός έπεσε στις 310.000, δηλαδή μία μείωση κατά 65% σε ετήσια βάση.

Η μείωση τού πλήθους των επικοινωνιών οφείλεται στο γεγονός ότι η δράση για τα ληξιπρόθεσμα ήταν σε αναστολή από το Μάρτιο έως το Δεκέμβριο 2020 εξαιτίας της πανδημίας.

Google news

Οι περισσότερες περιπτώσεις επικοινωνίας αφορούσαν φορολογούμενους με «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη. Συγκεκριμένα, είτε μέσω τηλεφωνικής κλήσης, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η ΑΑΔΕ επικοινώνησε με πάνω από 242.000 φορολογούμενους που εμφάνισαν καινούργια χρέη ύψους 190 εκατ. ευρώ.

banner Dresslily WW

Από αυτούς συμμορφώθηκαν 154.391 φορολογούμενοι (περίπου το 64%), οι οποίοι κατέβαλαν σχεδόν 90 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 47% της συνολικής οφειλής.

Ο δεύτερος πιο συνηθισμένος λόγος επικοινωνίας ήταν η μη εμπρόθεσμη υποβολή ΦΠΑ. Ο συνολικός αριθμός των αναμενόμενων δηλώσεων ΦΠΑ για το 2020 ήταν 3,5 εκατομμύρια. Παρά το γεγονός ότι το ποσοστό εμπρόθεσμης υποβολής δήλωσης ΦΠΑ κυμαίνεται στο 98%, υπήρξαν 66.864 υπόχρεοι οι οποίοι δεν το έκαναν. Η ΑΑΔΕ επικοινώνησε μαζί τους μέσω τηλεφώνου ή με e-mail και οι 12.411 από αυτούς (18,6%) συμμορφώθηκαν.


Θα πρέπει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η ΑΑΔΕ είχε στείλει και υπενθυμιστικό ηλεκτρονικό μήνυμα πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ.

Τηλεφωνικές κλήσεις έγιναν και σε περίπου 30.000 φορολογούμενους που δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση (φυσικού ή νομικού προσώπου), δήλωση Ε9 (φυσικού ή νομικού προσώπου) και ΦΜΥ.

Στόχος των συγκεκριμένων δράσεων της ΑΑΔΕ είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα φορολογικού ενδιαφέροντος, η καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης και η εκούσια συμμόρφωση των φορολογουμένων.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram